Mantra Specialty Coffee Minibar

2014. június 27. 09:18

Jenei Balázs
Metszetek

Hihetetlen volt, hogy mennyire képes megváltozni egy kávé, ha más technológiával készítik el.

„A tegnapi Halkakasban való ebéd után, indultam volna a Ferenciek tere felé, ha nem pillantom meg a 18 napja nyitott Mantra Coffee-t a Veres Pálné 33. alatt. Kicsi, de okosan berendezett kávézó, amit Pálvölgyi Krisztián és unokatestvére, Győrfi Gyula vezetnek. Krisztián nem mellesleg öt évet volt a Costánál, egy évet a Tamp&Pullban, barista trainer, és kreatív ital Európa bajnok.

Szóval, kicsi, de jól berendezett, vidám hely, és nagyon kedves segítőfej srácok, akik nagyon örültek annak, hogy betértem, és mesélhettek a szenvedélyükről egy kicsit. Kétféle kávéjuk van éppen, egy Etiópiából, ami Reko névre hallgat, és egy Kolumbiából, ami a Santuariora. A kávék a Casino Mocca választékából kerültek ki, de folyamatosan cserélik majd őket. Ebből a két kávéból pedig a presszó, a tejalapú, és a filteres kávék végtelennek tűnő variációit készítik el, amelyek neve elfoglalja a pult mögötti nagy táblát. A srácok mindjárt két filteres kávéval, egy iwakival, és egy cleverrel kínáltak, meséltek a technológiáról, és a helyről. Majd utána ittam egy espressot is. Hihetetlen volt, hogy mennyire képes megváltozni egy kávé, ha más technológiával készítik el.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: http://bor.mandiner.hu/trackback/13363