Bussay László! Isten Veled!

2014. augusztus 19. 19:31

Boroddal hosszan ismerkedsz, és hamar búcsúzol. Úri kegy, ha még elköszönni is kapsz időt. Örülj még egy kicsit, mert anélkül borod savanyú, házad üres marad.

2014. augusztus 19. 19:31
Alkonyi László
Facebook

Nyár volt, újra nyár. Háttal a Murának támaszkodva, arccal a Holdnak feszülve beszélgettünk a nagy éjszakában. Az öregek már eloltották a lámpát a kisszekrények fölött, az ifjak még a városokat dúlták nagy reménységükben. Csillagpor hullt alá, és ahol Földre ért, emberek fogantak.

Érdekel-e még valakit, hogy mi lesz a történet vége, hogy ki számolja végül a garast, hogy ki húzza a vonót és ki a ravaszt, hogy ki fecsegi a szót az utolsó pillanatig? Hiszen miként a bor ízét a szádban őrzöd és az asszonyok gyengeségét a karodban érzed, tudod: amit kaptál, nem veszítheted el. És amikor egy szép napon az asztalra dőlve rádöbbensz, hogy a nyár már nem téged köszönt először, hiába keresed az átkot és éleszted a szitkot, csak magadnak lophatod az időt.

Háttal a Murának támaszkodva, arccal a Holdnak feszülve nem számolod az éveket. A bor már a fejedbe száll, de még hozzád szól, becsülöd, amíg pezsdíti a szádat. Húzd csak ki magad a széken, mielőtt elandalodnál! Mert szeretned kell, amit megéltél, s amiben vagy, a népedet. Mert a gyűlölet rossz tanácsadó, s mert a Hold elúszik feletted, a Mura pedig elnyel egy éjszaka.

Elfelejted a bor erejét, és nem hallod az asszonyok pörölését. Szeresd, ami van, mert eltűnsz, mint a fény. Boroddal hosszan ismerkedsz, és hamar búcsúzol. Úri kegy, ha még elköszönni is kapsz időt. Örülj még egy kicsit, mert anélkül borod savanyú, házad üres marad.

Bussay László! Isten Veled!

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bornemiszabela
2014. augusztus 21. 21:54
Köszönet.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik