Szerelem, barátság, BorStore, Berlin!

2015. március 27. 17:27

Többen mondták, hogy mennyire várták, hogy végre elérhető a finom magyar bor Berlinben is. Érezhető volt a „valami elindult” hangulat.

2015. március 27. 17:27
Csorba Gábor
Táncoló Medve

Milyennek látod egyébként te a németországi piacot? Ők azért elég elkötelezettek a saját boraik mellett, nem?

Németországnak nagyon jó boraik vannak. Ki ne ismerné például a német rieslingeket, ami egyébként nekem is az egyik kedvenc fajtám?! A német fogyasztók kedvelik is a borokat, hozzászoktak a magas minőséghez és büszkék a saját termékeikre. Jelen pillanatban a borfogyasztás erősödik Németországban, és a jól megszokott borokon túl, egyre nagyobb teret kapnak a különleges, egyedi, limitált, vagy organikus italok. Ennek mentén újragomboljuk a kabátot és a megszokottól eltérően beszélünk a magyar borról és olyan termékeket mutatunk be, ami szerintünk túlmutat az átlagos/jó borokon.

Berlin a székhelyünk és ez a város kicsit más, mint a többi német nagyváros. A közelben nincs borvidék, még nagyobb a kíváncsiság, a nyitottság az újra. Szóval tökéletes környezet egy olyan startup tevékenységekhez, mint a miénk. Magyar borral a mi helyzetünk elég speciális. A német fejekben még ott van a magyar bor emlékképe, akkor is, ha az esetek többségében ez már majdnem teljesen elfakult, vagy nosztalgikus képekben létezik. Új köntösben frissítjük fel az élményeket.

Középtávú céljaitok mik lennének? Terveztek a közeljövőben valami hasonló eseményt odakinn?

Legfontosabb most az, hogy a beérkezett rendeléseket feldolgozzuk, és rendben, időben kiszállítsuk. Jelenleg ez viszi el a legtöbb fókuszt, egyben mutatja azt is, mennyire jó a visszhang. Az is fontos, hogy minél több helyre eljusson a hír: létezünk. Organikusan szeretnénk fejlődni, nem fogunk kapkodni. Ha jól dolgozunk, akkor a táborunk szépen nőni fog, és ha megfelelőek a körülmények, akkor továbblépünk.

Sokan kérdezik, hogy lesz-e boltunk, vagy meg szeretnénk-e maradni az internetes értékesítésnél. Egyelőre a lehetőségeink korlátozottak, és mélyebben meg kell ismernünk a piac reakcióját, hogy erre válaszolhassunk. Azt viszont megígérhetjük, hogy másfél-két havonta különböző berlini helyszíneken felbukkanunk és egy bizonyos koncepció mentén bemutatunk magyar borokat. Mátéval épp most fogjuk kitűzni a következő dátumot, ami valamikor áprilisban lesz. Vagány lesz, azt garantáljuk!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
puszika
2016. szeptember 22. 13:44
Jól van borászok! Szurkolok!!
bakonyibetyar
2015. április 11. 21:16
Muszáj a kiváló magyar bort fikázni, ugye ? Ez legyen a legnagyobb örömöd !
Apáczai
2015. április 11. 21:15
Berlinben leállt a közlekedés, elvetéltek a kismamák a magyar bor hiánya miatt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik