Így kell 49 pezsgőt kinyitni karddal egy perc alatt

2015. szeptember 27. 15:58

Vajon sikerül-e megdönteni a szablyával egy perc alatt kibontott pezsgők világrekordját? Borsos Gergelynek, a Buddha Bar sommelier-jének Törley-pezsgőkkel sikerült, Mummokkal nem.

2015. szeptember 27. 15:58

Állítólag Napóleon katonáitól származik a karddal való pezsgőnyitás szokása, amit a látvány és a show miatt ma is számos helyen eljátszanak, főként pezsgőbemutatókon — a Napóleon-korabeli kardokat azóta speciálisan erre a célra készített szablyák váltották fel. A művelet nem túl bonyolult: a pezsgősüveg nyakának leggyengébb pontjára kell egy erős, határozott mozdulatot mérni, hogy szilánkmentes legyen az ital. A szablyázás a Guiness-rekordok könyvében is szerepel: 2014 nyarán Svájcban 47 palack Champagne-t sikerült egy perc alatt kinyitnia szablyával Mirko Rainer sommelier-nek.

Borsos Gergely szombaton ezt akarta überelni, rögtön kétszer.

sok-sok gyakorlás után este nyolckor először Törley-nyerspezsgőket bontott ki a szablyával. Egy perc alatt 49 palack nyakát sikerült lecsapni, így a Ferenciek terén lévő Buddha Bar hotel sommelier-je két palackkal rá is vert a világrekordra — a Törley Pezsgőpincészet által a Mandinernek odaadott videón ezt látni is. (A felvétel végén az egész eseményt megszervező törleys Gáncs Zoltán lép oda hozzá gratulálni.)

Ez azonban hivatalosan nem számít rekorddöntésnek, kifejezetten Champagne-okat említ ugyanis a könyv, új kategória viszont még simán lehet belőle. Borsos Gergely ezért Champagne-üvegeknek is nekilátott: kilenckor Mumm-pezsgőkkel próbálta megismételni a félszázas csúcsot, ám már félidőben látszott, hogy ezúttal nem jön össze neki. „Hiába, a sikerhez Törley kell” — értékelte az eseményeket koccintás közben Kovács György, a Törley ügyvezetője és Bálo Zoltán marketingvezető.

Tőlük a Mandiner.bor azt is megtudta, hogy nem véletlenül volt két különböző címke a leszablyázott palackok hasán, a pezsgőpincészet a Hungaria-pezsgők megújítását követően a tradicionális Törley-pezsgők címkéin is újít. Komplett palackokat a fényviszonyok miatt nem sikerült fotózni, csak a palack nyakáról lelógó címkéket:

A fenti a Törley palackos erjesztésű pezsgőinek új arculata, a lenti már történelem.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2015. október 12. 12:46
No és a zoknival regényírás világrekordja mennyi?
öszödibeszéd
2015. szeptember 28. 14:28
És én még azt hittem, hogy csak az én munkahelyemen kell baromságot csinálni...
matykox
2015. szeptember 28. 14:28
Nem lehetne a jó kis pezsgősüvegeket az ún. "ballib" pártprominensekre kicserélni? Az kisebb kár lenne ... :-)
kardosdoktor
2015. szeptember 28. 14:27
Gratulálunk, de mihez is!? Elmebeteg, buzi Európa, a fejedet fogják szablyával levágni, te nyomorult, vén kurva! :D És te hagyod te szar, rohadt, bárcabitorló ribanc!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik