Leették az őzek Ráspi soproni szőlőjét, de csak az övét

2015. október 6. 10:32

Kovács Antal sommelier és a soproni borász, Ráspi Fertőrákos dűlőiben barangoltak, hogy beleszagoljanak a különböző szőlőkbe. Volt, amelyik fémes szagú volt, és volt, amely a Ráspié.

„Tiszta hülye ez a Ráspi” — mondja maga Ráspi Kovács Antal sommelier borkereskedésének videójában, amit Fertőrákos dűlőiben forgattak. A borkereskedőt a soproni borász azért hívta el a szőlőbe, hogy mutasson neki pár dolgot. Először megszagoltatta vele a nagyüzemi technológiával művelt ültetvény és a sajátja közötti különbséget: a két szakember az elsőt fémesnek, a másikat füvesnek, mező- és növényillatúnak vélte.

A saját organikusan művelt szőlőjének természetességét Ráspi szerint az bizonyítja, hogy csipegetnek belőle az őzek, de nem csak a bogyókat, hanem a kocsányt is.

A bejegyzés trackback címe: http://bor.mandiner.hu/trackback/17312