Regisztráció | Elfelejtett jelszó | Felhasználó törlése

2016. február 9. 07:56

Tudom, hogy a felvetésért is vesszőzés jár, de mondta már valaki, hogy Magyarországon jobb vörösborok készülnek, mint fehérek?

Megéri? Ez hosszabb levezetés lesz. Az aktuális kurzusban kb. 25 euró (akciósan 21). Bordeaux-inak nem lenne drága, észak-róni syrah-nak vagy szupertoszkánnak végképp nem. Magyar csúcsbornak sem drága – amennyiben figyelembe vesszük, hogy a vörös többet ér a piacon, mint a fehér (és egyébként abszolút értékben sem marad el). Magyar csúcsvörösnek sem drága, hiszen a Magnifico házon belül, vagy pl. a Gere Attila Cuvée, a St. Andrea Nagy-Eged-hegy 3-4-szer ennyi. Akinek megér ennyit egy palack bor, annak a mai magyar kínálatban nem sok jobb választása lehet.

Milyen? Nem olyan. A villányiság óvilági oldalán marad. Egészen áttetsző, természetes, friss, finoman extrahált, vannak árnyalatai, a korty közepe tetszetősen édes, gyümölcsösen lédús, a tannin nem porszívózza ki a szánkat. A hordó és az alkohol is integráltnak mondható, bár nem alacsony (alk: 14,5%), a savak élnek, a lecsengés nem fűt, nem perzsel. A fajta is jól felismerhető, noha ez nyilván inkább a mediterrán iskolához tartozik.”

A bejegyzés trackback címe: http://bor.mandiner.hu/trackback/20166


Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Regisztráció | Elfelejtett jelszó