Jön a húsvét: egészpályás letámadás a Lidl borrészlegén

2016. március 14. 10:36

A Lidl húsvét előtti akciójában számos magyar bort keményen leáraztak, így a hazai prémiumszegmens belépőkategóriájával kifejezetten pénztárcabarát módon lehet most ismerkedni. Ajánlunk pár bort a katalógusból.

2016. március 14. 10:36
Jenei Balázs

Közeledik a húsvét: a Lidl-nél vélhetően úgy döntöttek, hogy a fogyasztók nem maradhatnak szomjasak az ünnepen, ezért több mint negyven magyar bort válogattak ki vásárlóiknak. Az akciós újságot végigböngészve rögtön szembetűnt, hogy a széles kínálat remek árakkal van kikövezve: néhány bornál még a pinceárhoz képest is lehet fogni párszáz forintot, ami annak fényében, hogy 2000 forint alatti borokról van szó, komoly árkedvezményt jelent.

Segítünk választani

A fehérborok kedvelői jártak a legjobban, hiszen a kínálat nagyjából felét teszik ki. Kezdjünk is mindjárt egy gyöngyözővel, hogy megalapozzuk a hangulatot és megágyazzunk az étkezéshez. Ehhez Eszterbauerék muscat ottonelből készült 2015-ös gyöngyözője remek választás lehet. Ha illatos fajta borát választanánk, mi az etyeki Haraszthy Pincészet Sir Irsai fantázianévre hallgató irsai olivérjét és az olasz Antinori család érdekeltségébe tartozó Tűzkő Birtok traminijét vennénk le a polcról 1199, illetve 999 forintért. A képek kattintásra megnyílnak nagyobb méretben.

A 2014-es év a nehézségei miatt főleg magas savú, könnyedebb borokat adott, így a testesebb borokat adó fajták tételei is általában könnyedebbek, vékonyabbak a megszokottnál. Ennek ellenére kár lenne kihagyni Kardos Gábor Ziccerét, amely egy furmint-sárgamuskotály házasítás és a mádi pincészet belépő bora 1499 forintért. Vállalkozóbb kedvűek ne hagyják ki a Kislaki Matacs Chardonnay-t 1999-ért. A somlói borvidék kedvelőinek sem kell szomorkodniuk, hiszen a Tornai pince olaszrizlingje is a kínálatban van 999-ért. Sőt a kicsit testesebb borok kedvelőinek sem kell aggódniuk, hiszen a Kreinbacher Birtok modern stílusú 2013-as juhfarkja is bekerült a kínálatba 1399 forintért.

Rengeteg a rozé, megy is a sonkához

A rozék kedvelőinek is van lehetősége több borvidékről választani: Szekszárd, Tolna, Villány, Eger, Kunság és Etyek-Buda egyaránt szerepel a kínálatban. Bár Etyekről a reklámújság a Törleyhez tartozó György Villát hirdeti, valójánbn a Törley pinot noir rozéját árulják 689-ért, Felső-Magyarországról a Nagygombos kékfrankos rozéja 799-ért, míg a Kunságról Frittmannék rosé cuvéeje 1199 forintért található meg a polcokon.

Vörösborból keveset válogattak be a Lidl borbeszerzői, szerencsére azonban ezek közül is lehet válogatni. Könnyed, fiatalos, és fűszeres borok kedvelői vannak előnyben, közülük is a legkönnyebb Vidáék vagány címkéjű 2014-es szekszárdi Kékfrakkosa 1499-ért. 2013-ból mi két bort ajánlanánk: az egyik Légli Géza dél-balatoni Kislaki birtokvöröse, amely kékfrankos, merlot és cabernet franc házasítása és főleg a gyümölcsös aromák jellemzik, míg Taklerék szekszárdi syrah-ja tanninosabb és rendkívül fűszeres. Az egyik 1499, míg a másik 1999 forintért vásárolható meg az áruházlánc üzleteiben.

Erős merítés, sok jó dolgot lehet választani a Lidl-ből, figyelni fogjuk, hogy a többi áruházlánc lép-e valamit a német diszkontlánc teljes pályás letámadására. Sőt, néhány héttel ezelőtt sok külföldi bor árát is csökkentette a lánc, érdemes lehet ezekre is ránézni.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bukovics
2016. március 16. 10:00
Ezt vettük éppen észre. Köszönjük az infót/kiegészítést, majd nézzük a többit is szépen sorban!
Autofocus
2016. március 15. 18:00
Azért a '15-ös Aligvárom egy ezresért szintén "bargain"...
nicknamenick
2016. március 15. 10:22
nem mellesleg pedig ez az újság már a Lidl válaszlépése a konkurensek hasonló ajánlataira minden akciós újság elérhető a neten is - miért nem nézel szét közöttük egy picit, mielőtt leülsz cikket írni?
Gullwing
2016. március 15. 09:23
Jön a tavasz, jöhet a rozé.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik