Egymillió forintos ösztöndíj fiatal magyar borászoknak

2016. június 09. 11:48

Az ösztöndíjat elnyerő fiatal 1 millió forintot kap külföldi gyakorlathoz és szüreti tapasztalatot szerezhet valamely Borászok Borászánál vagy a díj jelöltjeinél. Itt a teljes pályázati kiírás.

2016. június 09. 11:48

A szőlész-borász alapképzésben részt vevő hallgatók részére indított Borászok Borásza Ösztöndíjprogram célja a jövő Borászok Borászának megtalálása, aki választott hivatása iránt elkötelezett, határozott jövőképpel rendelkezik és számára a „tökéletes bor” elkészítése mellett a közösség építése, ápolása egyaránt fontos.

Az ösztöndíjat elnyerő fiatal 1 millió forintot kap külföldi gyakorlathoz és szüreti tapasztalatot szerezhet valamely Borászok Borászánál vagy a díj jelöltjeinél.

Itt a komplett pályázati kiírás.

*

Keressük a „Jövő Borászát”!

A Vinum Praemium Alapítvány meghirdeti a Borászok Borásza Ösztöndíj Programot! Pályázhat minden fiatal magyar, az Alapítvány partnerintézménynél felsőfokú szőlész-borász alapképzésen részt vevő hallgató. Cél a jövő Borászok Borászának megtalálása, aki választott hivatása iránt elkötelezett, határozott jövőképpel rendelkezik és számára a „tökéletes bor” elkészítése mellett a közösség építése, ápolása egyaránt fontos.

Mit nyerhetsz a Borászok Borásza Ösztöndíj Programmal?

  • a „Jövő Borásza” cím viselése egy évig.
  • féléves külföldi szakmai gyakorlat bruttó 1.000.000,- Forintos anyagi támogatása
  • szüret valamely Borászok Borászánál és a jelölteknél
  • tiszteletjegy a Borjog és Bormarketing 2017. Konferenciára
  • meghívó a Borászok Borásza gálára az ünnepélyes eredményhirdetésre.


Nevezési feltételek és a pályázat keretein belül benyújtandó iratok:

  • Aktív hallgatói jogviszony az alábbi oktatási intézmények valamelyikének szőlész-borász alapképzésén: Szent István Egyetem, Pécsi Tudományegyetem, Pannon Egyetem, Eszterházy Károly Főiskola
  • Legalább négy sikeresen lezárt félév
  • Be nem töltött 29. életév
  • Tanszéki ajánlás (Fontos információ: egy oktatási intézmény legfeljebb öt hallgatót ajánlhat)
  • Kitöltött adatlap
  • A pályázó nyilatkozata arról, hogy még nem vett részt külföldi szakmai gyakorlaton
  • Legalább egy igazolt szüreti részvétel
  • Magyar nyelvű dolgozat az adott év aktuális téma-kiírásának megfelelően
  • Minimum középfokú angol nyelvismeret
  • Magyar állampolgárság.


A pályázat kiírása és elbírálása:

Az aktuális téma kiválasztásáról a Vinum Praemium Alapítvány - Borászok Borászaiból álló - jelölőtestülete dönt.

2016. aktuális témája: „Eredetvédelem és bormarketing”

/A legalább 15 és legfeljebb 25 oldal terjedelmű dolgozat formai és tartalmi követelményeinél a Pályázó által látogatott felsőoktatási intézmény szakdolgozat készítési útmutatója az irányadó./

A pályázati anyagok leadásának határideje: 2016. szeptember 1.

A pályázati anyagok leadásának helye: a Vinum Praemium Alapítvány székhelye.

A beérkezett dolgozatokat az alapítvány által felkért szakirányú egyetemi oktatók előzetesen értékelik, majd oktatási intézményenként a legjobbra értékelt dolgozatot rövid szakmai összefoglalóval ellátva a Vinum Praemium Alapítvány - jelölőtestülettel kiegészített – kibővített kuratóriuma elé terjesztik. A „Jövő Borásza” cím odaítéléséről az Alapítvány kibővített kuratóriumi ülése dönt. A „Jövő Borásza” kitüntető címet minden évben egy hallgató nyerheti el. 

A Borászok Borásza ösztöndíjprogram szakmai vezetője: Dr. Lukácsy György adjunktus, Szent István Egyetem, Szőlészeti Tanszék

A Vinum Praemium Alapítvány ösztöndíjprogramban részt vevő szakmai együttműködő partnerei: a Szent István Egyetem, a Pécsi Tudományegyetem (2017-től), a Pannon Egyetem, az Eszterházy Károly Főiskola.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2016. július 30. 19:12
Minek a borászokat támogatni? Hogy még több alkoholista legyen? Alkoholisták nélkül a borászat és a szeszipar nem élne meg, illetve csak ötödekkorra nagyságban.
Ikloorvat
2016. június 10. 13:47
ezt a rovatot nyugodtan meg lehetne már szüntetni
krutyifix
2016. június 10. 13:47
az is lehetne, de amolyan kifizető hely is haveroknak
krutyifix
2016. június 10. 13:46
alkeszek műtrágyát isznak hogy fontos-e a bor ágazat, vagy egyáltalán káros káros-e "ideológizáljuk" meg egy finom pohár bor mellett hát erre való a bor...:)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik