Borászképzés: vakokat a Képzőre

2016. június 29. 12:10

Illatokat, ízeket felismerni képtelen hallgatókat borásznak felvenni, olyan mintha siketeket vennének fel a Zeneművészetire, vagy vakokat a Képzőre. Politikailag korrekt, de amúgy hülyeség.

2016. június 29. 12:10
Jásdi István
Jásdi István
Vinoport

„Jó hangulatú utazás volt, de azért esett szó szakmai kérdésekről is. Nem tudom már, ki beszélt arról, hogy az egyetemi felvételiken vizsgálni kellene a szaglást, ízlelést – szóval a kóstolási készségeket is. Illatokat, ízeket felismerni képtelen hallgatókat borásznak felvenni, olyan mintha siketeket vennének fel a Zeneművészetire, vagy vakokat a Képzőre. Politikailag korrekt, de amúgy hülyeség. Az amúgy magas színvonalú egyetemi képzés legnagyobb hiányosságának egyébként is a rendszeres borkóstolás hiányát tartották mindketten.

Az utazást követő hetekben egyetemi barátaimnak felvetettem a készségfelmérés kérdését. Valami olyasmit válaszoltak, hogy az egyetem a hallgatókból él, nem érdeke további szűrőket beiktatni, a rendszeres kóstolóknak pedig anyagi akadályai vannak.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Valodi
2016. június 30. 21:25
...a politikusnak milyen érzékszerv is kellene?
BZoltan
2016. június 30. 21:25
Pistabácsi... a "Politikailag korrekt" kifjezést teljesen rosszul tetszik használni. A kifejezés angol eredetiben a politically correct. Itt a political az nem politikait jelent, hanem megfontoltad, taktikázót. Vagyis olyan korrektséget amelyet valamilyen megfontolás miatt követ valaki.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik