Kóla és könyvek

A Száraz November utolsó napjaira kezd beérni a jellemfejlődésem

2016. november 28. 08:10

Trinks Náci
Mandiner.bor

Nem azért függesztettem fel az utóbbi négy napban a naplóírást, mert elbuktam a Száraz Novembert és négy napig részegen feküdtem az asztal alatt, csak félek ezt bevallani! Sokkal durvább dolog áll a háttérben.

Szerzőnk, Trinks Ignác úgy döntött: végigcsinálja a Száraz Novembert, tehát egy korty alkoholt nem fogyaszt ebben a hónapban. Náci erről a Mandiner.boron vezet naplót.

*

Nem, nem azért függesztettem fel az utóbbi négy napban a naplóírást, mert elbuktam a Száraz Novembert és négy napig részegen feküdtem az asztal alatt, csak félek ezt bevallani hűséges olvasóimnak! Sokkal durvább dolog áll a háttérben.

A jellemfejlődésem!

Talán emlékeznek még, hogy a Száraz November második napján arról elmélkedtem: úgy kunszt teljesíteni az absztinens kihívást, ha az ember nem gubózik be az egyszerűbb utat választva, hanem megtartja a minden este kimászkálós szokásait – csak épp alkoholmentesen. Az elmúlt hetek tapasztalatai aztán meglepő módon szépen fokozatosan arra késztettek, hogy újragondoljam ezt a tézisemet.

Miután számtalan koncertet, osztálytalálkozót, sőt, szülinapot is mind könnyebben átvészeltem alkohol nélkül; rájöttem, hogy egyre kevesebb kihívást találok a Száraz November és extrovertált életmódom összeegyeztetésében. Ez pedig elkezdett untatni.

Ezért elkezdtem új kihívásokat keresni, pontosabban visszatérni olyan korábbi jó szokásaimhoz, amikre a kelleténél kevesebb időt szántam az utóbbi pár hónapban. Újra eljárok például futni, és végre megint olvasok: mármint rendes irodalmat, nem a szokásos szakmázós hülyeségeket.

Jellemfejlődés a javából, nemde?

Azért nem kell megijedni, elszánt tervem, hogy december elsején végre iszok, de ez talán nem zárja ki, hogy az újra felfedezett jó szokásaim is megmaradjanak.

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: http://bor.mandiner.hu/trackback/26719