Regisztráció | Elfelejtett jelszó | Felhasználó törlése

Sör
2016. december 13. 11:45

A Nikkei japán üzleti lap értesülései szerint a japán Asahi Group Holdings mintegy 900 milliárd jenért megveszi az Anheuser-Busch InBev multinacionális sörfőző vállalat öt kelet-európai sörmárkáját, köztük a magyar Drehert.

Egy japán cég vásárolja meg az Anheuser-Busch InBev multinacionális sörfőző vállalat öt kelet-európai sörmárkáját, köztük a magyar Drehert – értesült egy japán üzleti lap. A tudósítás szerint az ügyletet akár már kedden hivatalosan is bejelenthetik. A Nikkei úgy tudja, hogy az Asahi Group Holdings mintegy 900 milliárd jent (7,8 milliárd dollárt) fizet egyebek között a cseh Pilsner Urquell, a lengyel Tyskie és Lech, valamint a magyar Dreher megszerzéséért.

A MOL-t is emlegették lehetséges vevőként

Egy november eleji Reuters értesülés szerint a Mol is ajánlatot tett egy konzorcium tagjaként a sörmárkák megvásárlására. A Mol a lengyel Maspex Wadowice Group üdítőital gyártóval és a PZU biztosítóval együtt nyújtotta be ajánlatát. A Mol nem kommentálta akkor az értesülést az MTI érdeklődésére.

Vásárlás és eladás

A világ vezető sörgyártója, a belga-brazil Anheuser-Busch InBev októberben 96,2 milliárd dollárért vásárolta fel a SABMillert, a második legnagyobb sörgyártót. A létrejött új sörgyártó a nemzetközi sörpiac harmadát felügyeli.

Az AB InBev már korábban bejelentette, hogy értékesíti a SABMiller magyarországi, romániai, csehországi, szlovákiai és lengyelországi aktíváit. Erre azért kényszerül, hogy elejét vegye annak a vádnak, hogy visszaél erőfölényével, és az egyesülés megsérti az unió közösségi versenyszabályait.

A bejegyzés trackback címe: http://bor.mandiner.hu/trackback/27096


Összesen 30 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint



Jó lenne a japcsik a Dréher prémium (!) serbe kukorica helyett legalább rizst adnának, de leginkább egyiket sem és visszatérnének a bajor tisztasági vaskezű törvénykezés receptúrájára.

Válaszok:
Miklós | 2016. december 13. 14:01
lutra | 2016. december 13. 14:51


Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Regisztráció | Elfelejtett jelszó