Az Igazi Csiki Sörért tüntettek az 56-osok terén

2017. február 7. 08:45

Hódmezővásárhely bojkottot ajánl a Heineken termékeivel szemben, néhány százan pedig már tüntettek is az Igazi Csiki Sörért.

Magyarországon is egyre nagyobb hullámokat vet a Heineken Romania és az Igazi Csiki Sört gyártó cég közötti jogvita. Hódmezővásárhely már a múlt héten azt ajánlotta a helyieknek, hogy ne forgalmazzák, illetve ne igyák a Heineken termékeit.

Egyébként ha ezt valaki be akarná tartani, akkor igencsak sokféle sörről kellene lemondania, hiszen a Heineken nem csak a Heinekent gyártja és forgalmazza, hanem több tucat más márkájú sört is, többek között az átlagos vidéki kocsmák csapjaiból folyó Sopronit is.

A romániai névhasználati sörvita miatt egyébként A Munka Becsületéért Alapítvány demonstrációt szervezett az 56-osok terére, a Heineken Magyarország épületének közelébe hétfő délutánra. Az eseményen még ingyen sört is ajánlottak az első 2000 érdeklődőnek, de a 444 tudósítása szerint mindössze végül párszázan vettek részt az eseményen.

A Miniszerelnökség szerint a Heinekent minősíti, hogy Magyarországon stratégiai megállapodást köt a kormánnyal, majd Romániában méltatlan eljárást folytat egy magyar márka ellen.

A bejegyzés trackback címe: http://bor.mandiner.hu/trackback/28328