Muzeális badacsonyi borokat lehet majd kóstolni

2017. március 8. 15:12

Április 5-én a nagykörúti New York kávézóba látogatnak a badacsonyi borvidék pincészetei, hogy aktuális évjárataik mellett muzeális borokat is mutassanak a fővárosi közönségnek.

A Badacsonyi Borvidék színe-java ismét egy emberként mozdul meg és mutatkozik be az impozáns New York Palotában. Badacsonytomaj, a borvidék központja éppen 30 évvel ezelőtt nyerte el a Szőlő és Bor Nemzetközi Városa kitüntető címet. Idén erre a díjra esik a fókusz: előtérbe kerülnek a muzeális borok, a badacsonyi borászaink személyesen töltik a friss és régi évjáratok nagy borait szakmai partnereik és a borkedvelők poharaiba. Kitűnő alkalom ez, hogy az érdeklődők megismerhessék a helyi termelőket, a szakma kiemelkedő képviselőit, kérdéseikre közvetlenül tőlük kapjanak választ.

A kisebb borászatoktól a legnagyobbakig, a kézműves termelőktől a nagy pincészetekig mindenki jelen lesz, hogy az általuk kínált válogatott borok kóstolása, és a velük való beszélgetés által elevenedjen meg a Badacsonyi borvidék hangulata. A kóstolón résztvevő borokat egy borászokból álló bizottság vakkóstoló során előminősíti, annak érdekében, hogy a rendezvény vendégei kizárólag a borvidéki kínálat legjavával találkozzanak.

„A 30 éves jubileum kapcsán döntöttünk úgy, hogy idén pincéink rejtett kincseit, többek között muzeális borokat mutatunk be” – mondta Váli Péter a szervező Badacsonyi Céh Turisztikai Egyesület részéről, akik a Badacsonyi Borvidéki Borút Egyesület borászainak aktív közreműködésével szervezik meg a borvidék bemutatkozását. A tavalyi évhez hasonlóan mesterkurzusok is színesítik a rendezvény.

16 órától minden borkedvelőt vár az exkluzív kóstoló, 5900 forintért. A helyszínen már csak korlátozott számban lehet belépőt vásárolni 6900 forintos áron.

A bejegyzés trackback címe: http://bor.mandiner.hu/trackback/29017