Tokaj hasított a vegyszergyártó gigacég borversenyén – Gratulálunk!

2017. március 17. 09:14

Németh Richárd
Wine Flow

Gazdag, biztonságos terméshozamban boldog jövőt kívánunk minden kedves érintettnek és unokájának, akinek majd örökül tetszenek hátrahagyni a gomba-, rovar- és gyomírtószerektől kehes Terrát!

„»Czigány Tibor, a Syngenta ügyvezető igazgatója köszöntőjében beszélt arról, hogy kihívásokkal teli 2016-os évet tudhatnak maguk mögött a szőlőtermesztő gazdaságok. Az enyhe telet követően tavasszal fagyok, nyáron jégverések, szeptemberben esőzések keserítették a gazdálkodók életét az ország több területén. Az enyhe téli időjárás miatt a kórokozók és a kártevők szinte minden formában támadták a szőlőt, ami ellen tervszerű, hatékony növényvédelmi megoldásokat kellett alkalmazni. A közel 60 ezer hektárról leszüretelt 400 ezer tonnányi szőlőtermés ugyan jobb lett, mint a korábbi évek átlaga, de vannak olyan területek – Sopron, Nagy-Somló, Badacsony és a Balaton-felvidék -, ahol nagyon komoly terméscsökkenést szenvedtek el a termesztők« – írja az MTI.

Ez még fontos a hírből: »Az idei verseny – amelyre összesen 455 borral és 4 pezsgővel neveztek – abszolút bajnoka Tokaj lett. A legjobb 13 borból hét érkezett erről a borvidékről. A legkiválóbb boroknak járó Quadris-díjakat a Bock Borászat 2011-es Bock Capella cuvée-je, a NAIK SZBKI Badacsony 2013-as Badacsonyi Kéknyelűje, valamint a Tolcsva-Bor Kft. 2009-es 5 puttonyos Tokaji Aszúja érdemelte ki.«

Csak egy pillanatra szakítsuk meg adásunkat. A Quadris egy gombaölőszer. Nagyon hatékony, mint ismert, minden, a bogyós gyümölcsöket megtámadó gombaféleség ellen, úgy mint peronoszpóra, lisztharmat vagy éppen botritisz. Méhekre állítólag nem veszélyes, vízi szervezetekre közepes mértékben. Gyenge méregként tartja számon a szakirodalom. Gratulálunk tehát a győzteseknek!

Nincs még vége: »Nagyaranyat kapott a Szentpéteri Borpince, a Kősziklás Borászat, a Schieber Pincészet, a Sauska – Tokaj, a Tolcsva-Bor, a Csubák Testvérek, a Grand Tokaj, és Koch Csaba egy-egy, valamint a Sárga Borház két bora. Rajtuk kívül 124 arany-, 228 ezüst-, 82 bronzérmet, valamint 12 oklevél elismerést adott át a zsűri.« Eladásban gazdag, biztonságos terméshozamban boldog jövőt kívánunk minden kedves érintettnek és unokájának, akinek majd örökül tetszenek hátrahagyni a gomba-, rovar- és gyomírtószerektől kehes Terrát!”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: http://bor.mandiner.hu/trackback/29218