Hiszek a tokaji pezsgőben

2017. március 23. 14:00

A nemzetközi érvényesülés nem kizárólag a produkció minőségén múlik. Ez sokkal összetettebb. Sokkal. Interjú.

2017. március 23. 14:00
Demeter Zoltán
Borászportál

„A pezsgő a legújabb trend ma Tokajban. A hazai zajos sikerek mellett látsz nemzetközi potenciált is a tokaji pezsgőben?

Nem tudom a választ, de hiszek benne nagyon. A borvidéken nekem volt először engedélyem a hivatalos kisüzemi pezsgőkészítésre. A furmint egy jól megválasztott dűlőben meg tud fogalmazni egy új értelmezésű buborékos ital minőséget, ami nemzetközileg is felkeltheti a figyelmet. De a nemzetközi érvényesülés nem kizárólag a produkció minőségén múlik. Ez sokkal összetettebb. Sokkal.

A magas, egyedi minőséget csak kis- és középüzemi méretekben érzed elérhetőnek?

Kizárólag. A mai magyar viszonyok és a múltunk nem engednek nagyobb felületen bemutatkozni mint 10 hektár, ami az egyediség mentén értelmezhető. Ez magyar sajátosság. Nem tudunk ellene tenni. Örökség az elmúlt évszázadból.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Hunyadi Mátyás
2017. március 24. 16:20
Tokaji pezsgőnek nincs semmi értelme. Vagy ha igen, akkor a tokaji bornak van vége.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik