Vargáék hozták a legtöbb érmet Bordeaux-ból

2017. május 03. 07:53

Friss irsai olivérüket, kései szüretelésű olaszrizlingjüket és szürkebarátjukat jutalmazták arannyal a bordeaux-i Challenge International du Vin borversenyen. Tizenhét magyar bor kapott aranyérmet.

2017. május 03. 07:53

Jól szerepeltek a magyar borok a világ egyik legfontosabbnak tartott borversenyén, a franciaországi Challenge International du Vin-en, ahol 37 ország több mint 4000 borával kellett megküzdeniük. Az előző évi 16 magyar aranyéremmel szemben idén tizenhetet sikerült elnyerni. A hazai vonatkozású érmeken összesen tizenhárom pincészet osztozik. A legtöbb, szám szerint három aranyérem a Varga Pincészetnek jutott, kettőt nyert az állami tulajdonú Grand Tokaj és az Egri Korona Borház.

Az aranyérmek borvidék szerinti megoszlása a következő: hat aranyérem került Tokaj-Hegyaljára (jutott még a Patriciusnak, a Harsányinak, a Pajzosnak és a Szent Tamásnak), öt a balatoni borrégióba (a három Vargán túl Söptei és Figula), három az egri borvidékre (az Egri Korona Borház két érmén kívül egy Petrény 2011-es syrah) és egy-egy a mátrai (Dubicz), a szekszárdi (Lajvér) és a villányi borvidékre (Koch Csanád cuvée 2012-ből).

Kapcsolódó cikkek

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
yes_we_can
2017. május 28. 19:54
Két röpke mondatban lehülyézted a borkedvelők javát,és a megváltóvá nevezted ki magad.Elismerésre méltó teljesítmény.
Ipolypart
2017. május 04. 03:00
Ehhez mit szól a nagyon szakértő Németi Sándor?/ Wine Art Cultur/ Ő állítja nagyon biztosan. hogy a magyar bor sehogyan sem lehet világhírű. Jó minőségű sem? Itt a cáfolat.
diodoro
2017. május 04. 03:00
Meglepő... Vargáékon fanyalog a "műértő" borközönség és a "kézműves" borász szakma... Erre kapnak 3 aranyat.....
lynx
2017. május 03. 17:09
A kései szüretelésű olaszrizlingjüket amikor először kóstoltam meglepődtem - édes olaszrizling! Ilyen is van? Van bizony és nagyon jó. A savas olaszrizling és a nektár együtt. Isteni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik