Elhunyt Gali Ferenc, az erdélyi borok kereskedője

2017. május 05. 15:10

Április 30-án tragikus hirtelenséggel, életének 58. évében elhunyt Gali Ferenc borkereskedő, a Recas pincészet magyarországi képviselője, a Transylwine társtulajdonosa.

2017. május 05. 15:10

Az erdélyi, nagyszalontai születésű Gali Ferenc 1988 óta élt Magyarországon, Gyulán, majd az utóbbi években Budapesten. A szülőföld, az erdélyi történelem és a bor szeretete arra indították, hogy az erdélyi borok és gasztronómia magyarországi népszerűsítését válassza hivatásának. Borkereskedőként, a Recas borok nagykövetként sokfelé megfordult. 

Akik hallották szenvedélyes előadásait Erdélyről és kedvenc fajtáiról, a Fekete leánykáról és Királyleánykáról, soha nem felejtik.

Munkája mellett a versírás adott neki sok örömet, bárhol is járt, mindig úgy mutatkozott be, hogy Arany János városából érkezett. Országszerte sokan ismerték és szerették, a veszteség pótolhatatlan, emlékét szívünkben megőrizzük.

Gali Ferencet Gyulán helyezik végső nyugalomra.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik