Decanter-aranyat kapott a mádi Holdvölgy-aszú

2017. május 26. 10:28

A mádi Holdvölgy 2013-as évjáratú Culture hatputtonyos tokaji aszúja aranyérmet kapott a világ legnagyobb borversenyeként ismert londoni Decanter World Wine Awards 2017 bormustrán.

2017. május 26. 10:28

A Holdvölgy Culture 2013 a maximálisan elérhető 100-ból 95 pontot kapott, így elnyerte a magyar boroknak idén odaítélt, összesen tíz aranyérem egyikét. A Holdvölgy 2006 óta minden évben elkészíti Culture márkanevű hatputtonyos tokaji aszúit, amelyek közül korábban már a 2011-es évjárat is kimagaslóan szerepelt a Decanter World Wine Awards (DWWA) borversenyen, ahol 2015-ben aranyérmet és regionális trófeát kapott. Ugyanennek a Holdvölgy Culture hatputtonyos tokaji aszúnak a 2006-os és 2007-es évjárata elnyerte a Pannon Bormustra Csúcsbor minősítését 2012-ben, illetve 2013-ban.

„Hisszük, hogy Tokaj történelmi nagysága, a nemzetközi bor világában való egyedülállósága az aszú borból ered. Éppen ezért tudatosan nagy gondot fordítunk a XVIII. század óta klasszifikált dűlőkben található szőlőterületeink megfelelő ápolására, így 2006 óta kivétel nélkül minden évjáratban elkészítettük a Holdvölgy Culture hatputtonyos tokaji aszúinkat. Az újabb Decanter aranyérem az elmúlt évtizedben végzett gondos szakmai munkánk és a történelmi mádi dűlők minőségének kiemelkedően fontos visszaigazolása" – mondja Demkó Pascal, a Holdvölgy alapító-tulajdonosa.

A DWWA 2017 aranyérmével díjazott Holdvölgy Culture 2013 hatputtonyos tokaji aszú kereskedelmi forgalomban még nem kapható, mivel a Holdvölgy filozófiája szerint a Culture aszúkat nyolc év (hordós és palackos) érlelés után hozza forgalomba. A tokaji aszúk rajongói, illetve a borbefektetés- és borgyűjtés iránt érdeklődők számára jó hír azonban, hogy a Holdvölgy egyedülálló, hat évjáratot (2006 – 2011) átfogó vertikális tokaji aszú kollekciója limitált példányszámban még elérhető a borászat webshopjában. Ugyanez a kollekció – melynek zárótétele a DWWA2015 aranyérmes- és regionális trófea-díjas Holdvölgy Culture 2011 hatputtonyos tokaji aszú − tavaly rekord áron, 4000 euróért kelt el Monacóban egy luxuscikk- és régiség-árverésen, derül ki a pincészet sajtóközleményéből.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik