Mi a baj a Csíki Sörrel?

2017. március 19. 11:16

Berkecz Balázs
Blog.hu

Lázárék mozgása ebben a kérdésben kicsit sem korrekt. Egyrészről a mozgásuk nem több népnemzeti köntösbe bugyolált sunyi dörgölőzésnél és agyatlan bosszúállásnál, diplomáciai balfékségnél.

Mindeközben Lázárék mára odáig ragadtatták magukat, hogy törvényi úton próbálnak a legpitiánerebb módon revansot venni a Heinekenen, sőt a Transindex szerint az Igazi Csíki Sör mögött álló magánvállalkozásnak, egy Romániában működő cégnek akar a magyar kormány állami támogatást nyújtani. Másrészt belengették, hogy segítenek a hazai kézműves sörfőzdéknek, de attól tartok, hogy ez utóbbi kapcsán előbb-utóbb kiderül, hogy Ráhelke vagy Pénztáros Lőrinc éppen most vásárolt be sörfőzdéből.

Bárhogyan is alakul ez a történet, a jelenlegi ismereteim alapján büszke lennék arra, ha sok volna az olyan magyar startup, amelyik néhány év leforgása alatt olyan sikeressé tudna válni, mint a Csíki Sört gyártó erdélyi cég.

Ebben az egész történetben ráadásul van egy fontos csavar is, nevezetesen az, hogy a Heineken - feltehetőleg szándéka ellenére - olyan reklámot csinált a csíkszentsimoni sörösöknek, ami megsokszorozhatja a már »Igazi Tiltott Sör« néven polcra kerülő italok eladásait, és a székelyek ügyes marketingje minden jel szerint előnnyé kovácsolta azt a hátrányt, amit a román bíróság döntése okozott.

Viszont Lázárék mozgása ebben a kérdésben kicsit sem korrekt. Egyrészről a mozgásuk nem több népnemzeti köntösbe bugyolált sunyi dörgölőzésnél és agyatlan bosszúállásnál, diplomáciai balfékségnél. Másrészt egy romániai magáncégbe való magyar állami invesztíció felérne egy hűtlen kezeléssel.

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
vissza a teljes nézetre