Attila Pince - Szomolyai válogatás

2017. május 19. 09:41

Vámos Attila vendéglátós családba született Orosházán, gyakorlatilag a kocsmában tanult meg járni. Ez az indíttatás sokáig negatívan befolyásolta a borhoz, alkoholhoz való viszonyát.

2017. május 19. 09:41
Konkoly Mihály
A bor meg én

„Vámos Attila vendéglátós családba született Orosházán, gyakorlatilag a kocsmában tanult meg járni. Ez az indíttatás sokáig negatívan befolyásolta a borhoz, alkoholhoz való viszonyát. A változást egy ki szériás Champagne hozta az életébe, amely a borok világa felé terelte.

Kaló Imre borait kóstolva jut el odáig, hogy Tóth Istvánnal közösen 2006-ban létrehozzák a szomolyai Feketecseresznye Pincét, amely Kaptárkő Pince nevet is viselt, de ma már az Attila Pince néven lelhető fel. Ma már egyedül készíti a borait minimális beavatkozással a szőlőben és a pincében egyaránt. Csak színlevet használ a borok készítéséhez. Jelenleg 7 hektáron gazdálkodik, a Pazsag, Mácsalma, Szérűhely, Ispánberke, Nagy-Völgy Tető, Nagyaszó és Cserje dűlők termését dolgozza fel.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!