A falu, ahol 51 százalékos a Jobbik

2009. június 15. 09:59

Riport Legyesbényéről, az észak-magyarországi radikális fészekből.

2009. június 15. 09:59
Legyesbénye a tokaji világörökségi terület szélén fekszik, ahol az Alföld kezdődik. A közeli Szerencsen a munkahelyek megszűntek, a helyi mezőgazdaság leépült, a turisták a falut elkerülik. "Az unió betett nekünk, de mi se tettünk sokat" - mondja a polgármester, aki szerint a felszínen ugyan nem látszik, de teljes a lepusztulás.

Másfél órás csavargás alatt alig egy tucat emberrel találkozunk, mintha a falu aludna a hőségben. Kocsma nincs, a bolt előtt két asszony beszélget, három közmunkás az árokparton tépi a gazt. Itt-ott egy-egy néni üldögél a kapu előtt, és néz bele a mozdulatlanságba. Néha elhalad egy biciklis, elzúg egy traktor, a falu szélén meg három srác gyorsulgat egy autóval. A villanyoszlopokon egyébként kizárólag Jobbikos plakátokat látni, mintha más nem is kampányolt volna erre.

A falu, ahol 51 százalékot kapott a Jobbik (Hírszerző)

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!