Eladó a Borsodi!

2009. június 17. 19:06

Még két hétig lehet licitálni a Borsodira, a tulajdonos AbInBev 2 milliárd dollárnyi kelet-európai sörgyár részvényt ad el.

2009. június 17. 19:06

Nagy a nemzetközi érdeklődés a belga-brazil-amerikai ABInBev söripari csoport közép- és kelet-európai márkái és sörgyárai iránt: már legalább öt nagy nemzetközi magán befektetési alap szállt be a licitbe, mondták bennfentesek szerdán a Reuters hírügynökségnek. Elemzők 1,9 és 2,3 milliárd dollár között becslik az eladandó részesedések értékét.

A licitálás első szakasza várhatóan két hét múlva véget ér, az ABInBev tizenegy sörgyárat akar eladni Közép- és Kelet-Európában. Többek között a Borsodi Sörgyárat, amelynek többségi részesedését 1991-ben szerezte meg az - akkor még Interbrew néven futó - AbInBev az Állami Vagyonügynökségtől. (MTI)

Vegyünk egy sörgyárat! (Asszem sokallok...)

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!