Közlekedési káosz lehet Budapesten

2009. augusztus 31. 09:57

Ennyi és ilyen mértékű útfelújítás egyszerre még nem zajlott a fővárosban.

2009. augusztus 31. 09:57
Azt  még a közlekedésszervezők sem tudják, hogy pontosan hol és mekkora torlódások alakulhatnak ki, mert a felújítások együttes hatása gyakorlatilag kiszámíthatatlan.

A legnagyobb problémát a szakmai berkekben a II. kerület kapujának is nevezett, naponta mintegy 80-100 ezer ember közlekedését biztosító Margit híd lezárása jelenti: a kerületben lakik ugyanis az ország "irányító elitje" - politikusok, vállalatvezetők, tudományos szakemberek, művészek -, az pedig akár országos szinten is érzékelhető lesz, ha ezek az emberek jelentős késéssel érik el munkahelyüket - mondta Vörös Attila, a Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft. (KTI) tudományos igazgatója.

Mellettük naponta mintegy 50-60 ezer embernek kell majd alternatív közlekedési megoldásokat vagy menekülőutakat keresnie a Margit híd kiesése miatt, ahol a KTI adatai szerint naponta mintegy 50-55 ezer autó, kisteherjármű és busz halad át, a 4-es és a 6-os villamos pedig óránként mintegy hatezer embert visz át a hétköznapi csúcsidőszakban. A Margit híd forgalmának csupán 30-40 százalékát képes átvenni az Erzsébet és az Árpád híd. A Margit híd a tervek szerint a 2010-es őszi iskolakezdéskor már újra járható lesz, a teljes rekonstrukció várhatóan 2011 első félévében fejeződik be.

Káosz váható mától a fővárosi utakon (Napi Gazdaság)

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gentry
2009. augusztus 31. 16:21
Az "irányító elit" ébredjen fel félórával korábban és nem fog elkésni a munkahelyéről....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!