Orbán döntött! Hétezer embert küld a gátakra!

2010. június 04. 20:53

Hétezer embert rendelt Orbán Viktor kormányfő a Hernád mentére az árvíz elleni védekezésre részben a büntetés-végrehajtástól, részben a rendőrségtől, részben pedig a katonaságtól. A miniszterelnök ezt a pénteki esti rendkívüli kormányülés után jelentette be. Hozzátette, további 2.500 embert fog az érintett területre vezényelni a hátralévő 24 órában.

2010. június 04. 20:53

Orbán Viktor a kabinet ülése után újságíróknak elmondta: Észak-Magyarországra az előrejelzések szerint minden korábbi vízállást a vártnál is nagyobb mértékben meghaladó árhullám érkezik, amely a Felvidéken már rendkívül súlyos károkat okozott. Az ott munkában álló, ott bevetett erők pedig nem képesek arra, hogy ezt az óriási árhullámot elhárítsák, ezért rendkívüli intézkedésekre volt szükség. A kormány vészhelyzetet hirdetett ki Borsod-Abaúj-Zemplénen túl Bács-Kiskun, Békés, Csongrád és Fejér megye területére is.

A miniszterelnök közölte: a hétezer ember - reményei szerint - már útban is van a Hernád mentére. Ők, valamint az utánuk érkező 2.500 ember a Hernádnak azt a 60 kilométeres szakaszát fogja erősíteni, amelyet a jelenlegi védelmi kapacitásokkal nem tudnak megtartani.

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
cigányember
2010. június 05. 12:57
Most mehet az a sok gané a gátra,akik verték a népet 2006-ban,A sok csíkosgatyás rohadék ingyenélő "tábornok",asztal mellett üldögélő százezernyi szemét bürokrata,meg a sok moslék szaros gané cigány,akikat felhízlaltunk eddig is a segélyekkel!Aki pedig nem megy,lelőni!Rögtön lesz fegyelem!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!