Nem tetszik az EU-nak a szabad pálinkafőzés

2010. július 28. 08:58

Az EU szerint egyoldalúan felülírja a Magyarország számára az uniós csatlakozáskor megadott 2015-ig érvényes engedményt az Orbán-kormány azzal, hogy engedélyezi az adómentes házi pálinkafőzést. Az ügy az Alkotmánybíróság elé kerülhet.

2010. július 28. 08:58

Kifogásolja az EU az adómentes házi pálinkafőzés engedélyezését, az ugyanis egyoldalúan felülírja a Magyarország számára a csatlakozáskor megadott, 2015-ig érvényes engedményt, amely szerint 50 liter gyümölcsszeszt 50 százalékos adókedvezménnyel lehet főzetni - a múlt csütörtökön elfogadott törvénymódosítás értelmében adómentesen, házilag lehet 50 liter szeszt főzni.

A Pálinka Nemzeti Tanács alelnöke, Piros László szerint nem kizárt, hogy valaki az Alkotmánybíróságon támadja meg a múlt csütörtökön elfogadott jogszabályt, írja a Magyar Nemzet. Piros szerint ezzel az lehet a gond, hogy nem csak gyümölcsből, hanem például borseprőből vagy gabonából is készülhet, illetve a gyümölcs import is lehet. A pálinkatanács alelnöke szerint a törvény ugyan saját fogyasztásra vonatkozik, de az így főzött szesz egy része biztosan megjelenik majd a piacon, mert lesznek, akik illegálisan árusítani fogják.

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
cutcopy
2010. július 28. 14:39
"lesznek, akik illegálisan árusítani fogják" Nem csak lesznek hanem voltak és vannak, azaz akik lesznek, azok nyilvánvalóan a törvénytelen kategóriába tartoznak majd továbbra is.. tehát ez az aggály eléggé mondvacsinált..!
red label
2010. július 28. 12:25
Nekem meg az EU nem tetszik.
bogyo01
2010. július 28. 11:49
az eu-ban biztos csak pezsgőt isznak a sznobok! ez a szégyen! azt sem tudják, mint az a finom pálinka!
szonja91
2010. július 28. 11:29
Az EU-nak mi tetszik? Mert amit Magyarország csinál, az biztos, hogy nem....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!