Megalakult a Nemzeti összetartozás bizottsága

2010. december 23. 16:39

Nemzeti összetartozás bizottság néven új testület jött létre, amely a határon túli magyarok ügyeivel foglalkozik majd. A bizottságnak tizenkét tagja lesz.

2010. december 23. 16:39

Kövér László házelnök által benyújtott határozati javaslat szerint 2011-ben, az állampolgársági törvény kiterjesztésével, a határon túli magyarok és a magyar állam között közjogi kapcsolat létesülhet, amely új helyzetet és lehetőségeket teremt, valamint új feladatokat ró a magyar–magyar kapcsolatok területén a kormányzatra, illetve az Országgyűlésre.

Az indoklása hivatkozik az új kormányszerkezetre, ahol a határon túli magyarok ügyével nem a Külügyminisztérium, hanem egy tárca nélküli miniszter (miniszterelnök-helyettes), valamint a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium foglalkozik. A javaslat szerint a képviselőcsoportok között egyetértés van abban, hogy az Országgyűlés bizottsági rendszere is tükrözze ezt a szemléletet. Ezért hozták létre a Nemzeti összetartozás bizottságát.

A testület elnöke Potápi Árpád János (Fidesz), alelnöke Kovács Ferenc (Fidesz) és Szili Katalin (független). Tagjai Ékes Ilona (Fidesz), Hoppál Péter (Fidesz), Kőszegi Zoltán (Fidesz), Révész Máriusz (Fidesz), Kalmár Ferenc András (KDNP) és Stágel Bence (KDNP), valamint Szávay István (Jobbik). Az LMP frakciója az Országgyűlés első tavaszi ülésnapján tesz javaslatot a bizottság tagjára. AZ MSZP egyelőre nem jelöl tagot a testületbe. Tóbiás József szerint nehéz olyan bizottságról dönteni, amelynek nincsenek meghatározva a céljai, a feladatai.

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
vizipipa
2010. december 23. 23:03
A bizottság létrehozásának szavazási aránya: igen - 314, nem - 46 (mind maszop), tartózkodás - 3. Mind a 4 független igennel szavazott. http://www.parlament.hu/internet/plsql/ogy_szav.szav_lap_egy?p_szavdatum=2010.12.23.13:45:06&p_szavkepv=I&p_szavkpvcsop=I&p_ckl=39
Vizigót
2010. december 23. 22:44
"Megalakult a Nemzeti összetartozás bizottsága" Istenkém, miért nem csodálkozom én, ha Tóbiás frakcióigazgató et. és párttársainak halványlila miniszteri segédfogalmuk sincs arról mi fán terem a nemzeti összetartozás, ők csak a bolsevik összetartozást ismerik. "...Nincs olyan vastag bőrt igénylő hazugság, amit egy kommunista szemrebbenés nélkül ki ne mondana, ha azt a mozgalom érdeke vagy az elvtársak személyes boldogulása így kívánja."
biolany
2010. december 23. 21:48
a sok nemzeti össztartozás után végre vmi új. hurrá!
e_r
2010. december 23. 21:43
Az összetartozás bizottsága(Potápi Árpád János (Fidesz), alelnöke Kovács Ferenc (Fidesz) és Szili Katalin (független). Tagjai Ékes Ilona (Fidesz), Hoppál Péter (Fidesz), Kőszegi Zoltán (Fidesz), Révész Máriusz (Fidesz), Kalmár Ferenc András (KDNP) és Stágel Bence (KDNP), valamint Szávay István (Jobbik)) Na de ki nem tudta eddig,hogy ezek összetartoznak?Ezért kár volt bizottságot csinálni....ja,biztos fizetés jár érte.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!