Titkos megállapodás: eurómilliárdoktól eshet el Magyarország

2010. december 17. 10:48

Személyesen járta körbe egy titkosnak szánt megegyezésről szóló levéllel a gazdagabb EU-országok vezetőit David Cameron brit miniszterelnök csütörtök este - értesült a Financial Times. A londoni üzleti lap szerint Cameron az EU költségvetésének 2020-ig történő befagyasztásáról állapodott meg német kancellárral és a francia államfővel. Ez elsősorban a strukturális és a kohéziós alapokból nagyobb arányban részesülő tagállamoknak, így többek között Magyarországnak is nagyobb veszteséget jelentene.

2010. december 17. 10:48

Titkos megállapodást kötött Franciaország, Németország és az Egyesült Királyság az EU költségvetésének 2020-ig tartó befagyasztásáról - értesült a Finacial Times. A lépés azoknak az országoknak okozná a legnagyobb veszteséget, amelyek a strukturális és a kohéziós alapokból a legnagyobb arányban részesülnek, ezek közé tartozik Magyarország is.

A megegyezést a lap szerint David Cameron brit kormányfő kezdeményezte, aki csütörtök este személyesen győzte meg a módosabb EU-országok vezetőit, hogy írjanak alá egy, az uniós költségvetés befagyasztását követelő levelet. A tervezett megállapodás szerint a közös agrárpolitika (KAP), amely legnagyobb mértékben a a francia gazdaságot támogatja nem változna, és a briteknek is járna a KAP-visszatérítés.

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
morfondír
2010. december 17. 14:43
"Nem is Európa, igen is Európa, szemüveged kapd le, tán jár még egy pofon Nem is Európa, igen is Európa, mit álmodsz, én továbbgondolom Prága Európa, Varsó Európa, szőrszálat hasogatsz, csűrsz és csavarsz Remény Európa, röhej Európa, jópofa hatalmi játék e tavasz" http://www.youtube.com/watch?v=reJMTTHURBE
doncamillo
2010. december 17. 13:48
Úgy látszik, ide kissé elsietve teszik fel a híreket, mert ez az egész már okafogyottá vált. Az egész már hamvába holt ügy lett: "A tagországok vezetőinek csúcstalálkozóján megszokott csetepaté ezúttal elmaradt, miután nem került a Tanács elé az Egyesült Királyság által kezdeményezett nyilatkozat, mely a jövőbeni hétéves költségvetés méretének korlátozását indítványozza - jelezte egy neve elhallgatását kérő diplomata Brüsszelben. Cameron vélhetően hazai nyomás hatására kívánta ismét bedobni a költségvetés kurtításának témáját, de egyes feltételezések szerint a levéltervezet reakcióként szolgálhat az Európai Központi Bank vezetőjének felhívására is, miszerint a tagállamoknak meg kellene növelniük nemzeti tartalékaikat a stabilitás megőrzése érdekében." (Gondola)
szeekely
2010. december 17. 13:16
Lenyegeben arrol van szo, hogy miutan a 'ketsebesseges Europa' terve -- nagyon is nyilt kelet-ellenessege miatt -- csodbement, a nyugat megmutatja, hogy jusztis meg lehet csinalni valami hasonlot suttyomban. Az vesse rajuk az elso kovet, akinek nem lennenek hasonlo otletei, ha -- mondjuk -- a kalmu:k autonom koztarsasag belepne az EU-ba es nekunk kellene tamogatni oket. Bizonyos mertekig meg jo jel is lehet, hogy az EU-ban mukodik egyfajta gazdasagi nacionalizmus -- meg ha mi most ennek nem is tudunk nagyon orulni eppen.
drieno
2010. december 17. 13:01
akkor tán ideje volna kilépni ebből a szarból kurvára nem akarok az angoloknak fizetni, semmi se indokolja, hogy ezt tegyük, nem vagyunk a gyarmatuk, se kutyájuk se macskájuk, sőt, ha jól meggondoljuk, ők bombáztak minket, mi meg a II. vh-ban nem ártottunk nekik
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!