Gödöllő: nem engednek az uniós pénzügyminiszterek

2011. április 09. 12:33

A demonstrációk dacára is kitartanak a megszorítások mellett az uniós miniszterek.

2011. április 09. 12:33

Az Unió gazdasági és pénzügyminiszteri tanácsának (ECOFIN) szombaton kezdődő gödöllői informális ülésére érkező politikusok kitartanak a megszorítások mellett - értesült a dpa hírügynökség. Eközben Európa-szerte demonstrációra szólítanak fel a szakszervezetek.

Az elszabadult költségvetési hiánnyal terhelt országokban a múltban is újra meg újra sor került tömeges tiltakozó megmozdulásokra, például Görögországban, Portugáliában, de még az unió központjában, Brüsszelben is. Szombaton Budapesten is szakszervezeti tüntetést tartanak.

„Amit teszünk, az a fenntartható gazdasági növekedés alapjainak a megvetése” - mondta Wolfgang Schäuble német szövetségi pénzügyminiszter, bár hozzátette: megérti a lakossági kezdeményezéseket.

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szigno57
2011. április 09. 12:43
„Amit teszünk, az a fenntartható gazdasági növekedés alapjainak a megvetése” Ezzel csak az a baj, hogy ebben a formában NEM LÉTEZIK! Nincs olyan, hogy fenntartható gazdasági növekedés. Véges földön élünk, tán ezt az egyszerű tényt nem szabadna kifelejteni az egyenletből.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!