Demonstrálnak a rendvédelmi dolgozók is

2011. április 16. 12:07

Az e heti tüntetéssorozat zárásaként óriásdemonstrációt tartanak szombaton a rendvédelmisek. A Hősök terén gyülekeztek, ahonnan az Andrássy úton át a Parlamentig vonulnak. A tűzoltók, rendőrök, börtönőrök, vámosok és katonák a korkedvezményes nyugdíjazásuk tervezett megvonása ellen, szerzett jogaik védelmében tüntetnek, valamint illetményemelést és korszerű munkaeszközöket követelnek.

2011. április 16. 12:07

Megtöltötték a Hősök terét azok a tűzoltók, rendőrök, börtönőrök, vámosok és katonák, akik a rendvédelmi dolgozók szakszervezetei által meghirdetett szombati demonstráción jogaik védelméért tüntetnek. A részt vevők délben az Andrássy úton át vonulnak a Parlament közelébe, ahol reggelig tart majd a demonstráció.

Mivel a belügyminiszter megtiltotta, hogy a rendvédelmisek egyenruhát viseljenek a tüntetésen, a tűzoltók többségén fehér póló vagy láthatósági mellény, a rendőrökön kék színű dzseki, a vámosokon zöld sapka és póló van. Sok tűzoltó a tiltás ellenére bevetési, szolgálati egyenruhát visel, rajta zöld láthatósági mellénnyel. A börtönőrök koporsót tartanak a vállukon, körülöttük társaik fekete zászlókat lobogtatnak.

A Fegyveres és Rendvédelmi Dolgozók Érdekvédelmi Szövetsége által meghirdetett tüntetéssorozat hétfőn a rendészeti és közigazgatási, illetve polgári védelmi dolgozók demonstrációjával kezdődött, majd vámosok, katonák, börtönőrök és tűzoltók tartottak naponta figyelemfelkeltő akciót korkedvezményes nyugdíjazásuk tervezett megvonása ellen, szerzett jogaik védelmében, illetményemelést és korszerű munkaeszközöket követelve.

Frissítés

A hvg.hu tudósítója szerint főleg tűzoltók által dobált füstbombák röpködnek az Andrássy úton. A tűzoltók emellett az út menti tűzcsapokat is kinyitják, melyeket a szolgálatban lévő rendőrök zárnak el utánuk. A Nagymező utcánál viszont már a tűzoltókat megelőzve a tűzcsapoknál állnak a rendőrök. A tűzoltók beszélgetnek velük, azt magyarázzák nekik, hogy értük tüntetnek.

Összesen 343 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
t34
2011. április 17. 16:07
Üdvözlet mindenkinek a demokráciában! Ahol demonstrálni szabad, ahol demonstrálni még szabad...
benőke
2011. április 17. 14:24
Rohadt gazember sünök!!!!!!!!!
advocaat
2011. április 17. 12:08
SEMMIFÉLE PRIVILÉGIUMOT EZEKNEK A SZARHÁZI, PERIFÉRIKUS GECIKNEK: íme, egy post, AMIT EZ A SZEMÉT zsarugyüllés inspirált: http://onoguristan.blogspot.com/2011/04/kik-mernek-tuntetni-nemzet-kormanya.html
barom segédmunkás
2011. április 17. 11:35
Kuka gyújtogatás = tűzcsap nyitogatás. BÜNTETENDŐ!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!