Ismét akciózik a Négy Mancs

2011. június 16. 09:24

Eddig négy magyar telepre jutott be a tollfosztásról filmet forgató Négy Mancs osztrák szervezet - adta hírül a Kossuth Rádió. A Fehér Kereszt Állatvédő Liga kurátora szerint újabb lejárató kampány készül a magyar agrárium ellen.

2011. június 16. 09:24

Megint magyarországi akciókba kezdett a Négy Mancs (Vier Pfoten) nevű osztrák szervezet - adta hírül az MR-1 Kossuth Rádió. A szervezet célkeresztjébe ezúttal a lúdtolltermelés került: honlapjukon arról cikkeznek, hogy a pihék élő állatokról történő szedése szenvedést okoz a ludaknak. Élettani kutatások a Kossuth Rádió szerint azonban ennek ellenkezőjét igazolják.

Bár a hazai gyakorlat messze nem ilyen, a szervezet most mégis magyar kistermelők telepein próbál erre bizonyítékot gyűjteni, és teszik ezt a gazdálkodókat megtévesztve, etikátlan módon - mondta el a rádiónak Szilágyi István, a Fehér Kereszt Állatvédő Liga kurátora. Szilágyi szerint újabb lejárató kampány készül a magyar agrárium ellen.

A Kossuth Rádió úgy tudja, a Négy Mancs forgatóstábja eddig négy magyar telepre jutott be úgy, hogy az akciócsoport magyar tolmácsa azt hangoztatta, esetleg értékesítési gondjai lehetnek a gazdálkodónak, ha nem engedik őket filmezni. Információik szerint az országos helyettes főállatorvos sürgősséggel új rendelkezést hozott, amely szerint hatósági állatorvos írásos engedélye nélkül magyarországi állattartó telepeken filmfelvétel nem készíthető. Bognár Lajos, és Marcus Miller, a Négy Mancs vezetője csütörtökre ígértek részletes tájékoztatást.

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
magnamater
2011. június 19. 13:58
Gondolatok? Azt Freudnak kellene kielemezni, hogyan lehet az álltvédőktől Janus Pannonius csintalan verséig eljutni. Miféle gondolati kapcsolat lehet a libatépés és egy ledér hölgy fizikai adottságai között? Ismeretlenekkel szemben is tisztelettel kell viselkedni.
Krupp Skya
2011. június 17. 08:50
Ha a körülmetélés ellen tiltakoznának, négy pöcs lenne a nevük?
Corporate Soldier
2011. június 16. 21:33
Fojtsa már bele ezeket a szarháziakat valaki a libafosba, please.
aetius
2011. június 16. 14:07
Úgy látszik a nyugati mezőgazdasági lobbi mindenáron szét akarja verni a magyar konkuerenciát. Franciaországban, meggyőződésem, hogy 50000 mezőgazdasági munkás menne kapával,kaszával a 4 Mancs székháza elé. Itthon is ez kéne, mert ezek a szemétládák nem akarnak magukba szállni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!