Tarlós ellen fognak össze a fővárosi kerületek?

2011. július 09. 10:16

A főváros mind a huszonhárom kerületének részvételével alakult meg pénteken a Budapesti Önkormányzatok Szövetsége. A szervezet már megalakulásakor konfrontálódott Tarlós István főpolgármesterrel, aki jelezte: nem kíván tagja lenni a BÖSZ-nek.

2011. július 09. 10:16

A főváros mind a huszonhárom kerülete csatlakozott a Budapesti Önkormányzatok Szövetségéhez, melynek elnökségében Nagy Gábor Tamás, Rogán Antal, Láng Zsolt és Riz Levente foglal helyet. Az újonnan létrehozott szervezet célja, hogy a kerületek érdekeit képviselve a fővárossal közösen tűzzenek ki fejlesztési célokat. A BÖSZ-be meghívták Tarlós Istvánt is, ám a főpolgármester nem tudja komolyan venni a szerveződést, amely a főváros belépése nélkül szerinte csak súlytalan gittegylet, így nem is válhat a kormány hivatalos konzultációs partnerévé.

„Budapest megújulás előtt áll, ezért szükség van arra, hogy pártállástól függetlenül mindenki összefogjon, aki szereti a várost. A közös nevezőt és nem a konfliktust keressük. Nem szeretném még egyszer átélni azt a szituációt, hogy a 4-es metróról senki nem kérdezte meg a kerületeket. Lehet, ha annak idején közösen tűzünk ki fejlesztési célokat, akkor a város előrébb tartana az ügyben” - indokolta Rogán a BÖSZ megalakulásának egyik okát.

A szövetség létrehozását nemcsak Tarlós, hanem Bencsik András, a Demokrata főszerkesztője sem nézi jó szemmel, aki a lap online felületén következőket írta facebookos hozzászólásában:

„Megjelenik mondjuk a hír, hogy megalakult a Városi és Falusi Önkormányzatok Szövetsége, a VAFESZ, amelynek célkitűzése »az ország egésze szempontjából fontos álláspontok kialakítása, stabil érdekképviselet kialakítása«... és hasonlók. Vajon mit gondolunk, mit szólna ehhez Orbán Viktor? Hogyan fogadná azt a pompás ötletet, hogy a szorgos vidéki kis- és közép-funkcionáriusok szépen kiszervezzék a kezéből a hatalmat, amit az ország népe ruházott rá? A kerületi polgármesterek jól érzékelhetően félnek Tarlós Istvántól, mert túl karakteres és határozott, ezért ahelyett, hogy tárgyalnának vele, inkább egyfajta szakszervezetbe tömörülnek, hogy betarthassanak neki. Azért az szép lesz, amikor Láng Zsolt, Nagy Gábor Tamás és Rogán Antal a BÖSZ nevében hirdet tüntetést az úgymond autoriter főpolgármester ellen. Természetesen a Fidesz színeiben. Uraim, önök meghülyültek?”

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
trendo
2011. július 09. 13:29
A választási törvény tervezetének előterjesztéséhez Lézer Jani kap ezzel egy plusz házi feladatot. "Budapest választási átszervezése, mint olyan..." Nincs kétségem, hogy megoldja!:)Bár lehet, hogy a másik polihisztor, Rogán Tóni segítségével. Bár, talán hirtelen Gipsz Jakab vagy Weisz Gizella névtelen KDNP-s képviselő fogja majd a fővárosi választókerületeket a plébániák területi illetékességéhez hozzápasszintani? :)
trendo
2011. július 09. 11:58
Tudtommal a kerületek zöme fideszes. A fideszes főpolgármester is fideszes. Amúgy egy város sokféle szervezeti felépítésben működhet sikeresen és rosszul is. Valószínűleg nem ártana valami korszerűbb szervezeti struktúra, az 1950-ben kialakított, és azóta szinte változatlanhoz képest. Egy ilyet kialakítani viszont jó pár évbe telhet és túl sok a helyi érdek, ellenérdek. Tartok attól, hogy egy hirtelen, mondjuk egy éjszaka alatt összedobott Lázár-Rogán stb. által gründolt, meggondolatlan "átszervezés" megint csak kárt okozna. De valószínűtlennek tartom, hogy O.V. tudta nélkül zajlana egy ilyen jelentős önkormányzati lázadás. Lehet, hogy megromlott viszonya Tarlóssal?! Magyarország a 10-20 évente perisztaltikaként ismétlődő centralizáló-decentralizáló hullámoktól szenved. Kár lenne, hogy a Demszky korszak 20 éve után újabb hibák miatt megint megszívná az ország fővárosa. Bár, ha belegondolok, csak elhatározás kérdése, hogy nem Felcsút lesz majd az... ma már egy alkotmány módosítás 10 perc, egy söralátát, egy aláírás és egy biccentés dolga...
marko11
2011. július 09. 11:24
Demszkynek éppen megfelelt a sok kerületi kiskirály. Így ő nem felelt semmiért, nem dolgozott semmit. Hogy a főváros közben lepusztult, az őt nem nagyon érdekelte. Tarlós, reményeim szerint, dolgozni szeretne. Budapestért! Az egészért! Ker. polg. mester uraim, önök meghülyültek?”
blogen
2011. július 09. 10:34
Ezt az egész kerületi feudalizmus kukázni kell már a picsába!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!