GMO-szigorítás jöhet

2011. augusztus 24. 13:29

A Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára szerint szigorúbb büntetéseket szabnak majd ki a genetikailag szennyezett vetőmagok forgalmazóinak, valamint a Btk. is változhat.

2011. augusztus 24. 13:29

Feldman Zsolt, a Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára szerdán az MR1 Kossuth Rádióban leszögezte: szigorúbban büntetik a genetikailag szennyezett vetőmagok forgalmazását, és változhat a Btk. is.

A kedden megalakult GMO-munkacsoport feladata Feldman szerint az, hogy összehangolja a GMO-mentes mezőgazdasághoz szükséges feladatokat. Az államtitkár szerint a munkacsoportnak szabályozási javaslatokat kell tennie, és koordinálnia kell az ehhez kapcsolódó kormányzati munkát.

A testület vezetőjét a vidékfejlesztési miniszter, hat tagját pedig a közigazgatási, a belügy-, a külügy-, a nemzeti erőforrás, a nemzeti fejlesztési, illetve a nemzetgazdasági miniszter delegálja majd. A tagok díjazásban nem részesülnek.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!