Járai: Nagyobb tartalékra lehet szükség

2011. október 10. 09:10

Kiadáscsökkentésből már nem lehet tartalékot képezni, a kormánynak meg kell fontolnia az adóemelés lehetőségét - mondta Járai Zsigmond a hírTV műsorában. A Költségvetési Tanács elnöke szerint a 370 milliárd forintosnál nagyobb tartalékra is szükség lehet.

2011. október 10. 09:10

Járai Zsigmond, a Költségvetési Tanács elnöke szerint a kormánynak nincs már lehetősége arra, hogy kiadáscsökkentésekből képezzen tartalékot a büdzsében, ezért nyúlt az adóemelésekhez - derült ki a hírTV Kontraszt című műsorában. Az elnök elmondta, a jelenlegi világgazdasági helyzetben a tervezett, 370 milliárd forintosnál nagyobb tartalékra is szükség lehet.

„Elképzelhető, hogy még nagyobb tartalékot kellene képezni, mert úgy látni, hogy a kiadáscsökkentésre már nincs további lehetőség” - mondta, majd hozzátette, „ilyen esetben egyetlen megoldás marad, a bevételeket kell növelni”. Járai Zsigmond ugyanakkor kijelentette, „nem tisztünk és nem is foglaltunk állást; azt javasoltuk, hogy fontolja meg a kormány, hogy a kitűzött adónemek elhalasztásával, vagy meglévők emelésével nagyobb tartalékot képez”.

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
HSL
2011. október 10. 20:31
zároljuk a zállam javára járai vagyonát, oszt jónapot... szolidaritási rendszer van, kérem szépen, itt a cselekvés ideje
==T==
2011. október 10. 10:39
Tehát eszükbe sem jut, hogy pl. az államigazgatáson vagy a cigószaporításon spóroljanak. Esetleg a gazdaság teherbíróképességét meghaladó nyugdíjkiadásokon.
tmonk
2011. október 10. 10:26
Elsősorban arra van szükség, hogy a Járai-félél takarodjanak el...
tarackos
2011. október 10. 10:18
Nocsak, a hétvégén megszólaltak a bábok. Először a Motor, most meg a Zsiga báb. És mindketten a megszorításokról hablatyoltak. Amiről évekig azt hallottuk nem, ők nem a megszorítások kormánya lesznek. Pedig de. Amúgy Zsiga báb a másik bábbal egyetemben átengedte a költségvetést, így tök mindegy mit mond, szakmai hitele már nincs...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!