Szijjártó: Nincs ok a leminősítésre

2011. november 02. 16:58

A kormányfő szóvivője szerint Magyarország jelenlegi gazdasági teljesítménye és a magyar gazdaságpolitikai döntések „semmilyen módon nem indokolnak semmiféle leminősítést”.

2011. november 02. 16:58

Szijjártó Péter szerint az euró-forint árfolyamot az euróválság újabb fejleményei alakítják. Hangsúlyozta, hogy a jelenlegi európai helyzetből a magyar gazdaságpolitikának két tanulságot kell levonnia. Egyrészt, hogy tovább kell csökkenteni az államadósságot, mivel ennek jelentős része devizában van. Másrészt minél több magyar családot ki kell menteni a devizahitel csapdájából, lévén az árfolyammozgások őket érintik a legérzékenyebben.

Kérdésre válaszolva beszélt arról is, hogy Magyarország jelenlegi gazdasági teljesítménye és a magyar gazdaságpolitikai döntések „semmilyen módon nem indokolnak semmiféle leminősítést”. Kiemelte: Magyarország azon két uniós tagállam egyike, amelyben csökken az államadósság. Emellett 2012-ben az ország költségvetési hiánya a legjobbak között lesz az EU-ban. Hozzátette: ismeretes, hogy „a hitelminősítők döntéseiben nem kizárólag valós gazdasági folyamatok játszanak szerepet”, mint ahogyan az is, hogy „bizonyos pénzügyi körök érdekeit sérti a magyar gazdaságpolitika”, miközben a valós gazdasági teljesítmény nem indokolja a leminősítést.

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csigorin
2011. november 03. 07:51
"bizonyos pénzügyi körök " de finoman teccik zsidozni :)
liberálzöld.
2011. november 02. 20:46
"Szijjártó: Nincs ok a leminősítésre"ű Ajjaj! Most már tényleg kezdhetünk aggódni!
tamas222
2011. november 02. 20:39
Vmelyik kozgazdaszunk mondta volt a nemortodox gazdasagpolitikarol :,,sutba lehet dobni a tankonyveket ha mar valaki megtanulta".Hat nalunk ez kimaradt
HSL
2011. november 02. 20:01
szógyártó kijelentései önmagában mínusz kettő besorolást érnek, maradjon inkább csöndben és pislogjon átszellemülten a kedves vezérre
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!