Tüntetnek az iszapkárosultak

2011. december 19. 09:29

Félpályás útlezárással demonstrálnak az iszapkárosultak. Azt szeretnék, ha őket is bevonnák a nekik gyűjtött adományok elosztásába.

2011. december 19. 09:29

Megkezdődött a tavaly októberi vörösiszap-katasztrófa károsultjainak félpályás útlezárással egybekötött demonstrációja a 8-as főút devecseri elágazója után. A tiltakozást az Esélyt az Életre a Vörösiszap Után nevű egyesület szervezte. A vörösiszap-katasztrófa devecseri, kolontári, somlóvásárhelyi károsultjait tömörítő civil szervezet azt szeretné elérni, hogy az ország lakosai és a külföldiek által a Magyar Kármentő Alapban összegyűlt pénzek felosztásában közvetlenül részt vehessenek.

A szervezők rendőri felvezetéssel, nem sokkal reggel hét óra után érkeztek a főút 92-es és 94-es kilométer közötti szakaszára, a forgalom – rendőri irányítás mellett – félpályán halad. A demonstrálók délután a főút Veszprém irányába vezető oldalát foglalják majd el az autókkal. Az „Elég volt!” mottóval közzétett, a helyszínen az arra járó autósoknak kiosztott kiáltványukban azt követelik, hogy őket is vonják be az adományok elosztásába, illetve dönthessenek arról, mire van a három település lakosságának szüksége.

Almási János, a civil szervezet elnöke azt mondta: a katasztrófa sújtotta települések valamennyi lakosát károsultnak tekintik, ezért – véleményük szerint – nekik is járna kárpótlás az elszenvedett károkért. Közlése szerint a kármentő alap pénzeinek felhasználásáról népszavazást kezdeményeznek.

Összesen 61 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Faqtya ezredes
2011. december 19. 17:19
Na persze: Esélyt az Életre a Vörösiszap Után megosztott egy hivatkozást. Iszapömlés - LMP: teljes nyilvánosságot a kármentesítésre elköltött pénzekről! infoajka.hu A Lehet Más a Politika (LMP) azt kezdeményezi, hogy hozzák nyilvánosságra, pontosan mire költötték el a tavaly októberi vörösiszap-katasztrófa utáni kármentesítéshez felhasznált közpénzeket
Faqtya ezredes
2011. december 19. 17:10
Almási János devecseri kőműves. http://naplo-online.hu/image.aspx?id=ee39ebe2-20b4-4151-9420-7587b553bdf9&view=fb100bd1-b926-401f-af0d-329db2ea6699
oxycoccus
2011. december 19. 14:28
hát....Nem kellett volna építeni ezeket a szép házakat. Minden károsult kapott volna 100 000 HUF-t és 2 kiló lisztet. Nem lett volna puffogás!
liberálzöld.
2011. december 19. 11:33
"Azt szeretnék, ha őket is bevonnák a nekik gyűjtött adományok elosztásába. " Na ne hogy má' a nyúl vigye a puskát, elftársak! Még jó, hogy nem ők akarják szétosztani azt a pénzt, amit az emberek adományként összeadtak direkt nekik! Majd Orbitális Vezérünk és csapata megmondja, hogy mire kell elkölteni az adományt! És persze azt is, hogy kinél! Még a végén nem lesz roma kulturális központ sem az adományokból! Ne keverjük össze az állami segítséget az adományokkal. Az állami segítséget szétosztotta az állam, rendelt olyan házakat, ami a kormánynak tetszik, azoktól, akiktől a kormánynak tetszik, annyiért, amennyiért a kormánynak (értsd csókosoknak) tetszik. Ez rendben is van, ez a Fidesz (is). De az adomáynok nem azért születtek, hogy a kormánybarátoknak legyen miben turkálni! Arra ott az állami zsozsó, drága narancsvörös elvtársak! Legyen elég az!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!