Borbandi otthagyja az Origót

2012. március 19. 12:21

Távozik az Origótól Demeter Endre újságíró-borász, akit korábban a Postr blogfelület beindítása kapcsán hívtak vissza a mádi szőlőből az online világba. A Borbandi bloggere angol nyelven, saját platformon folytatja az írást.

2012. március 19. 12:21
Bánlaki Dalma Stella

Tegnapelőtt végleg távozott az Origotól Demeter Endre, szőlész-borász, újságíró, blogger, akit egy korábbi távozása után a Postr blogfelület beindítása miatt hívtak vissza a portálhoz. A politikus Demeter Ervin fia a Mandinernek elmondta, távozásának oka az, hogy most lejáró szerződését nem hosszabbították meg.

„Bortermelőként működöm és dolgozom, egy kis faluban élek, földet művelek, itt nem olyan az információáramlás, mint amilyenre egy újságírónak szüksége van” – számolt be a blogger. A Borbandi szerzője azt is elárulta, az eddig az Origo felületén működő blogját saját honlapra, a borbandi.hu-ra költözteti. „Magyarország szűk piacának nincs szüksége egy hatvanhetedik borblogra” – mondta, majd közölte, angol nyelvre vált és a néhány milliós nemzetközi piac felé veszi az irányt. Demeter hozzátette: továbbra is lesznek majd magyar nyelvű posztok „az iszapbirkózást nem teregetjük ki”. A külföldi tartalmakról ugyanakkor azt közölte, azok az országimázs szempontjából is fontos szerepet játszanak.

Demeter beszámolt róla, ötletével az Origót is megkereste, de a céget az idegennyelvű tartalom nem érdekelte, „érthető módon, hiszen az a magyar piacra termel”.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Hatodik Béla
2012. március 19. 16:16
Good.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!