TeSzedd a közmédiában is

2012. május 31. 09:00

A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap kommunikációs igazgatósága közölte: a közszolgálati média összes csatornája csatlakozott a környezetvédelmi államtitkárság által másodszor meghirdetett önkéntes hulladékgyűjtő akcióhoz.

2012. május 31. 09:00

Örömmel csatlakozott a közszolgálati média összes csatornája a környezetvédelmi államtitkárság által másodízben meghirdetett önkéntes hulladékgyűjtő akcióhoz, és segíti annak sikerességét minden általa elérhető kommunikációs eszközzel - közölte a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap kommunikációs igazgatósága az MTI-vel. Úgy fogalmaztak: „tettük ezt annál is inkább, mert a közszolgálati televízióban csaknem húszéves hagyománya van a hasonló akciónapoknak. Most összesítve erőinket, a civil aktivitáson és lelkesedésen túl a Vidékfejlesztési és a Belügyminisztérium olyan infrastrukturális hátteret biztosít az 'országtakarítók' számára, amely megsokszorozza erőinket”.

 
Reményeik szerint a várható sikerhez, a szervezés hatékonyságához hozzájárul a közmédia szinte példátlan intenzitású kampánya. Rádiócsatornáikon, televíziós műsoraikban három hét alatt 97 alkalommal, 570 műsorpercben, azaz csaknem 10 óra tiszta műsoridőben foglalkoztak a témával. Ezenkívül ötféle figyelemfelkeltő spotot készítettek, amelyet szintén naponta többször sugároztak csatornáikon. Mint írták, a vendégek és a témák kiválasztásánál elsősorban a civil szférára építettek; a TeSzedd akció nagykövetei a közmédia népszerű képernyősei és ismert civilek. Rámutattak: a projekt bemutatásából, általában a hulladékgazdálkodással, a hulladék újrahasznosításával foglalkozó összeállításokkal, a „szemetelni nem bűn” attitűd megváltoztatásával, a civil összefogás erejének bemutatásával szinte minden közéleti magazin, szolgáltató műsor, a hírszolgáltatás, sőt még a kulturális szerkesztőség is kivette részét.
 
A közszolgálati médiumok szombat reggeltől estig nyomon követik az eseményeket. Az m1 Ma Reggel című és a Kossuth Rádió Szombat Reggel című magazinja az előkészületekről, a Szombat Délelőtt című rádióműsor a már megkezdett munkáról, a déli Híradó és Krónika az addig eltelt fél nap eseményeiről tudósít. Az m1 szombat délután 90 perces rendkívüli adással jelentkezik 15.00 órától 16.30-ig. Itt mutatják be az egész nap forgató stábok riportjait, a legérdekesebb, a legextrémebb helyzeteket és helyeket. A nap további eseményeit estig követik a közmédia televíziós és rádiós hírműsorai.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!