Egymilliós nyomravezetői díj Bándy Kata gyilkosáért

2012. július 12. 07:58

Egymillió forint nyomravezetői díjat ajánlott fel szerdán Hatala József országos rendőrfőkapitány annak, aki segít kézre keríteni a pécsi rendőrségi pszichológus, Bándy Kata gyilkosát.

2012. július 12. 07:58

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság szerdán este a rendőrség internetes oldalán közölte: a díj annak fizethető ki, aki olyan adattal rendelkezik, amelynek segítségével az elkövető azonosítható, valamint megalapozottá válik bűnösségének gyanúja. Hozzátették: a nyomravezetőnek vállalnia kell, hogy tanúként részt vesz az eljárásban, a védelméhez szükséges intézkedéseket a hatóság megteszi.

A rendőrség korábban közölte, hogy a vasárnap hajnal óta eltűntként keresett Bándy Kata holttestére egy férfi bukkant rá szerdán délután Pécsen, a Délibáb utcában, egy bokros területen. A PécsMa portál értesülései szerint a nő holttestét meztelen állapotban találták meg, és idegenkezűség nyomára bukkantak. A körülményeket vizsgálják. Az ügyben emberölés megalapozott gyanúja miatt egyelőre ismeretlen tettes ellen indult nyomozás, amelyet külön nyomozócsoport végez. A PécsMa úgy tudja, a rendőrségnek egy külföldi diák személyében gyanúsítottja is van.

A rendőrség még kedden, lakossági felhívásában tette közzé Bándy Kata eltűnését. Ebben foglalkozás és munkahely nem szerepelt. Azt írták, hogy a 25 éves nő vasárnap hajnali két órakor egyedül, gyalog indult el egy sörözőtől, otthonába azonban nem érkezett meg.

A rendőrségen dolgozó pszichológus eltűnéséről több pécsi internetes portál is beszámolt. Az édesapa, Bándy Pál azt mondta: a lánya és barátai szórakozóhelyen ünnepelték egy barátnőjük születésnapját. Az apa szombat este beszélt a lányával telefonon. A portálok abból, hogy Bándy Katát a Király utcában még rögzítették a térfigyelő kamerák, arra következtettek: a nőt mindössze néhány száz méter választotta el attól, hogy a lakásához érjen.

Zsobrák Péter, a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője szerdán az MTI érdeklődésére azt mondta: a rendőrséghez érkeztek és érkeznek lakossági bejelentések elektronikus levélben és telefonon Bándy Kata eltűnésével összefüggésben. Hozzátette, hogy ezeket az információkat megvizsgálják, ellenőrzik.

Összesen 93 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
durrbele
2012. július 13. 07:20
Elég "magyar" fertőzött környék és elég félelmetes.Nem lepődnék meg ha kiderűlne amire itt sokan esküsznek "magyar" elkövető volt
durrbele
2012. július 12. 14:08
Fidesz és Orbán! A jó édes anyátokba mentek.Máshol ezt a Pintért már kibaszták volna mert ALKALMATLAN!Ha csak azért nem tartjátok hogy a ti disznóságaitokat simítsa el!Minden hétre esik egy gyilkosság!Mire vártok barmok?Nem érzitek hogy fogy ezek miatt a levegő körülöttetek?nem akartok már 2014 től kormányozni?Ezekkel az emberekkel ne is akarjatok!Rohadt korrupt banda vagytok.Két hét alatt rendet teszünk!Azóta lassan száz embert gyilkoltak meg.Pintér meg vidáman rendezi ügyeiteket?
Hajdú Sógor
2012. július 12. 12:33
INDIT Közalapítvány Alternatíva Ifjúsági Iroda Sajnálattal és megrendüléssel tudatjuk, hogy volt munkatársunk Bándy Kata tragikus körülmények között elhunyt.
Hajdú Sógor
2012. július 12. 12:27
INDIT Közalapítvány Alternatíva Ifjúsági Iroda Ez mi?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!