130 milliárdot fordítottak oktatási fejlesztésekre az elmúlt két évben

2012. augusztus 17. 16:47

Két év alatt 130 milliárd forintból valósultak meg az országban oktatási fejlesztések, az összeg 85 százaléka európai uniós forrás volt – mondta Hoffmann Rózsa pénteken Veszprémben, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) kampányindító rendezvényén.

2012. augusztus 17. 16:47

Az oktatásért felelős államtitkár a veszprémi Óváros téren hangsúlyozta: „az európai uniós források óriási, vissza nem térő lehetőséget jelentenek az oktatásügy számára”.

„Most, amikor a második világháború utáni időszak legnagyobb gazdasági válságát éli át a világ, a 2010-ben hivatalba lépett magyar kormány ennek ellenére eltökélt a nemzeti köznevelési és felsőoktatási rendszer megújítása, versenyképessé tétele iránt”
– tette hozzá.

Az államtitkár kiemelte, „az oktatásirányítás rendkívül fontos feladata, elmulaszthatatlan kötelessége, hogy az Európai Unió által a rendelkezésünkre bocsátott forrásokat a legcélravezetőbb módon és költséghatékonyan felhasználja, s a korábbi évek rossz gyakorlatától eltérően olyan célokra fordítsa, amelyek a magyar nevelés-oktatás színvonalának, minőségének növekedését segítik elő”.

Hoffmann Rózsa szólt arról, az elmúlt két évben Veszprémben 30 oktatásfejlesztési projekt valósult meg 456 millió forintból. Ezek célja, hogy megteremtsék az egész életen át tartó tanulás feltételeit, s kiváló tudást adjanak a fiataloknak, akik új értékek létrehozására lesznek képesek a magyar közösség és önmaguk javára.

Az államtitkár kitért arra: az oktatásfejlesztési projekteknél kiemelt figyelmet fordítanak az oktatás informatikai hátterének fejlesztésére és a hátrányos helyzetű, fogyatékossággal élő csoportok beilleszkedésének támogatására.

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Himalája
2012. augusztus 18. 11:16
"Merthogy évi 10 milliárdból legföljebb a táblák átfestésére és a kréta beszerzésére futja. És talán egy szivacsra termenként." Tévedsz. Egy kanna tizenkétkilós táblafesték ára nagykeráron kb. 7 ezer forint és kéttö tábla lefestésére bőven elegendő. mondjuk, a lefestés munkaköltsége ugyanennyi. Azaz, kb. egymilio iskolatáblát lehetne lefesteni. Ennyi tábla magyarországon nem létezik, így jutna belőle még az osztrák és román iskolatáblákra is. Abból a tíz miliárdból. Egyébként, tudjátok mekkora összeg ez a 130 miliárd röpke két év alatt? Ez kb. egy milió számítógép nagyker áron. vagy öröklakás kb százezer ember számára, vagy másfélmilió ember számára minimálbér vagy kétmiló ember számára egyhavi létminimum, vagy egymilió tanár havi bére.
én vagyok a.
2012. augusztus 17. 21:05
Nem tolonganak a fülkések ennél a cikknél sem! Nem is értem, hogy miért? Hm!
trespass
2012. augusztus 17. 18:12
Ez azt jelenti, hogy a magyar állam két év alatt kevesebb mint 20 milliárd forintot költött oktatási fejlesztésekre. Csak azt tudnám, hogy az átkozott EU nélkül milyen szinten lenne most az iskolák computer ellátottsága? Merthogy évi 10 milliárdból legföljebb a táblák átfestésére és a kréta beszerzésére futja. És talán egy szivacsra termenként.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!