EU-s program keretében kapnak élelmiszersegélyt a rászorulók

2012. augusztus 16. 17:55

Szeptemberben folytatódik Magyarországon az Európai Unió márciusban már megkezdődött élelmiszersegély-programja, amelynek keretében tartós élelmiszert osztanak ki a létminimumhoz közel élőknek.

2012. augusztus 16. 17:55

Az élelmiszereket a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatallal szerződött segélyszervezetek juttatják el a rászorulóknak, az élelmiszerosztásban az érintett települések önkormányzatai is közreműködnek. 

Az élelmiszereket előállító vállalkozásokat közbeszerzés útján választották ki a tavaszi és az őszi osztásokhoz is külön eljárás keretében, a hivatal pedig szigorú laboratóriumi minőségi ellenőrzések keretében vizsgálja a termékeket.

A program a decemberben elkezdődő, karácsony előtti és januárra is átnyúló osztásokkal zárul, az ehhez kapcsolódó közbeszerzési eljárás folyamatban van. A tervek szerint a kiosztott élelmiszerek mennyisége az idén meghaladja a 10 ezer tonnát.

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
feri57
2012. szeptember 04. 17:24
Magyarországon egyre többen vannak mélyszegénységben.A cigányok miért nem kapnak ezekből a segélyekből? Hiszen ők vannak kirekesztve a munka világából, minden megélhetési forrást kormány szinten is elzártunk előttük és élelmiszer segélyt mégse kapnak ez felháborító.
buckafej
2012. augusztus 17. 09:05
Miután a pályázás és osztás dolgában van ebben egy kis tapasztalatom, jelzem, hogy pl. a mi falunkban már 2005, vagy 2006 óta osztottunk élelmiszersegélyt. Teház ez nem egy új dolog, évek óta tart. Legfeljebb a ti településeteken nem, vagy ti eddig nem hallottatok róla.
Hunor N.
2012. augusztus 17. 07:37
Biztos úgy van ahogy mondod, én is találkoztam külföldi tejjel, amelyik iható volt, és annak ellenére, hogy átment több kézen, mely kezek súlyos hasznokat szoktak leemelni, és utaztatták nagyon sok száz kilométeren keresztül, lényegesen olcsóbb volt, mint az a tej, amelyet Mária néni szokott lefejni tőlem 15 km-re, és még csak el sem szállítja nekem, hanem én megyek érte a kis kannámmal. Neked ez biztosan természetes, nekem gyanús. Aztán kiderült a számomra a tisztességtelen játék lényege, s minden, ami az ilyen játékra épülve gajra teszi a hazai mezőgazdaságunkat. Azóta csak Mária nénitől veszek tejet, tőlem megsavanyodhat az összes messziről ideutaztatott tej, s tönkremehet mindenki, aki ebben a tisztességtelen játékban résztvesz. A szívem szakad meg, hogy látnom kell ezt a régen virágzó mezőgazdasággal rendelkező országot, Európa éléskamráját, amint élelmiszer-segéllyel alázzák meg.
sersem
2012. augusztus 16. 23:20
Erdekes. A gorogoknel,spanyoloknal,most mar nalunk is elelmiszert kell osztani,hogy ne haljanak ehen az unios polgarok. Micsoda csodas kozosseg tagjaiva valtunk,ratermett vezetoink vezessetek minket a szep,afrikai jovobe,ahol mi is konnyen kaphatunk menekult statuszt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!