Bírói nyugdíjazás: kitart a Bizottság

2012. október 01. 17:21

A bírák nyugdíjazása ügyében az Európai Bizottság fenntartja a keresetét Magyarország ellen az Európai Bíróság előtt, annak ellenére, hogy a magyar alkotmánybíróság időközben visszamenőleges hatállyal megsemmisítette a bírák nyugdíjkorhatárát 70 évről 62 évre leszállító intézkedéseket.

2012. október 01. 17:21

Az Európai Unió Bíróságának Antonio Tizzano bíró által elnökölt eljáró tanácsa hétfőn tartotta meg Luxembourgban az ügy tárgyalását. A felperes, vagyis az uniós javaslattevő-végrehajtó intézmény nevében Talabér-Ritz Klára, a magyar kormány nevében pedig Fehér Miklós, az igazságügyi tárca képviselője fejtette ki álláspontját.

A brüsszeli bizottság szerint a nyugdíjkorhatár leszállítása az érintett bírákkal szemben életkoron alapuló eltérő bánásmódot jelent, ami ütközik a diszkrimináció uniós tilalmával. Fehér azzal érvelt a bizottsági kereset elutasítását kérve, hogy egyfelől az alkotmánybírósági döntés megszüntette a vitatott rendelkezéseket, másfelől pedig azok a rendelkezések egyébként sem ütköztek uniós jogba, mert igazolható célra, a minőségi igazságszolgáltatás kialakítására irányultak.

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lavat
2013. február 20. 10:26
Üdv- Nos senki nem ismeri, ezt az etikátlan, aljas laczait? A törpe, annyira törvény felettinek érzi magát, hogy nekem, négy év alatt, mint kiderűlt, nem is a per tárgyát képező dokumentumokból dolgozott, arra tehát fel sem készűlt, első naptól kezdve, kész volt a konceopciója. ezért, a perem is az lett .AS z ilyen alakot, úgy kéne kivágni, a bírói székből, hogy a lába se érje a földet, De, ez a brancs, (a bírói) összeteart. Manus manum lavat- elven!Így pedig jogbiztonság nincs ebben az országban.
lavat
2012. október 03. 17:05
Meg kellene nézni, az alkalmasságot is, hogy ki alkalmas bírónak, és a fene nagy sérthetettlenségüket, amortizálni!(nem a függetlenségüket!)Az én életemből, most vett el 4-évet, egy pesmegyei polgárperes bírómő, a hozzánemértő, etikátlan, joggal visszaélő viselkedése okán, egy egyszerű adásvételi ügyben végig az ellenfelet segítette, flegma, arrogáns volt, visszaélt, bírói hatalmával! A beadványomra soha nem koncentrált, és 4-év alatt a tanúimat ellehetetlenítette,húzva az időt, elvesztettem a pert. Pedig ez a nő, nincs még 62 éves, olyan 55-lehet, de már elkellene zavarni, 70-ezer forintos nyugdíjjal a fenébe. a neve dr laczai erika, ovakodjatok tőlle!!!!!!!!!
magnamater
2012. október 02. 06:26
Mért pont a bírák? Másokat is elzavartak, akik még dolgozni akartak. Nálunk csak a gyevi bíró volt a kivétel,az EUnál meg az összes. Egyébként a bírák nap mint nap felháborítják ítéleteikkel az országot, talán nemcsak a véneket, de az összest el kellene zavarni.
bogo
2012. október 01. 20:30
Vén szarosok ne vegyék el a munkát a frissenképzettektôl! Azonkívül kérdéses: milyen jogi tudásuk van? Kommunista idôkbôl - semmit nem ér!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!