Fosztogatta a kőszegi becsületkasszákat, közérdekű munkára ítélték

2012. október 24. 17:53

Soron kívüli eljárásban, 120 nap közérdekű munkára ítélték azt a férfit, aki a város egyik jellegzetességének számító becsületkasszákat fosztogatta Kőszegen szeptemberben és októberben.

2012. október 24. 17:53

A Kőszegi Városi Bíróság százhúsz nap közérdekű munkára ítélt egy férfit, aki Kőszegen a város egyik jellegzetességének számító becsületkasszákat fosztogatta – tájékoztatta szerdán a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője  az MTI-t. Kazmar Enikő tájékoztatása szerint a férfi szeptemberben és októberben nyolc alkalommal tulajdonított el a becsületkasszákból kétszáz és ötszáz forint körüli összegeket.

A szóvivő közlése szerint a helyi lakosság körében erős felháborodást keltő ügyben a rendőrség októberben vádemelési javaslattal zárta le a nyomozást, a hatáskörrel rendelkező ügyészség pedig a férfit bíróság elé állította. Kiemelte: tekintettel arra, hogy a becsületkasszák a város egyfajta szimbólumát  jelentik, a kőszegi rendőrkapitányság soron kívül folytatta le az eljárást.

Kőszegen régi hagyomány, hogy a városlakók a kertjeikben megtermelt gyümölcsök, virágok egy részét kiteszik házaik elé, az arra járók szabadon vihetnek a felkínált terményekből, az érte járó fizetséget pedig egy asztalkára vagy székre helyezett becsületkasszába dobják be.

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
birkakaka
2012. október 24. 18:24
Hölye egy ember!Miért nem betöréssel foglalkozott.Ott lezárják az ügyet ismeretlen tettes hiányában oszt jól van!
Locassen
2012. október 24. 18:11
mondjuk legyen 3000 forint, amit elvitt ez a nyomorult; ez osztva 120*8-al: 3 forint 10 filléres órabérért fog közparkot takarítani:) ha meg esetleg közben dolgozik is valahol, és csak hétvégén tud közmunkálni, akkor több mint 1 évig lőttek a hétvégéinek. azt kell mondjam, hogy példás, elrettentő, de egyben humánus döntés.
nyugalmazott tanár
2012. október 24. 18:07
Véletlen volt. Szegény azt hitte, hogy azt is elvitelre kínálják. Honnan is tudhatta volna: nem járt iskolába, és otthon is ezt látta.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!