Busztender: válaszokat vár az MSZP

2012. november 23. 12:45

A szocialisták arra várnak világos választ, hogy hogyan lesz fenntartható a busztender és miként szolgálja majd a város érdekét, az MSZP szerint ugyanis a közbeszerzési eljárás jogsértő módon zajlott.

2012. november 23. 12:45

Az MSZP világos választ vár a Budapesti Közlekedési Központ vezetésétől, hogy hogyan lesz fenntartható a busztender és miként szolgálja majd a város érdekét, ugyanis a szocialisták szerint a közbeszerzési eljárás több szempontból is jogsértő módon zajlott - erről Simonka Csaba, a Fővárosi Közgyűlés közbeszerzési bizottságának szocialista delegáltja beszélt pénteki sajtótájékoztatóján.

Simonka Csaba szerint a BKK által irányított busztender több kérdést vet fel, mint amennyit megold. Hozzátette: úgy látják hogy a Fidesz képviselői is nyíltan vitatkoznak az ügyről, és szinte nincs ember, aki tisztán látná, hogy ki, miért, milyen alapon és milyen fedezettel vállalta fel az észak-budapesti buszbeszerzést. Közölte: az MSZP véleménye szerint az autóbusz kiszervezési közbeszerzési eljárás több szempontból is jogszabálysértő módon zajlott lett, mert az eljárásban a BKK több olyan feladatot látott el, ami összeférhetetlen, illetve ellenőrizhetetlen. A BKK ugyanis egyszerre közlekedésszervező, a Főpolgármesteri Hivatallal egyenértékű hatóság, a BKV tulajdonosi jogainak gyakorlója és a fedezetet birtokló megrendelő is – magyarázta a fővárosi közbeszerzési bizottságának tagja.

Hangsúlyozta: a BKK az általa irányított BKV jegyárbevételeit évi 10 milliárdos nagyságrendben, kontroll nélkül saját bevételeként használta fel a kiírás fedezeteként, ugyanakkor nyitott kérdésként hagyott hátra egy akár 3,5 milliárd forintot is meghaladó költséget. Szerinte emellett a BKK jogszerűtlenül zárta ki a BKV-t a versengés lehetőségeiből, vagyis a közlekedési vállalat igazgatóságában betöltött kontrolljával teljesen mértékben visszaélt, valamint harmadik féllel szembeni, ingyenes szolgáltatásra kötelezte a BKV-t, amivel gyakorlatilag ingyenesen biztosította a társaság eszközeit külső szereplőknek.

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
miloka
2012. november 23. 14:12
A szocik akkor tegyenek fel majd kérdéseket és várjanak választ, ja szépen elcsicsergik, hogy a 20 éves szoc-demszkáj idején hova tették a sok pénzt? És elszámolnak mondjuk a 4-es metróval kapcsolatosan is. Meg a nokiás dobozolással!
reggos
2012. november 23. 14:11
Mit akar az MSZP a testvérpárttól? Irigyli, hogy ez a biznisz most a másik baloldali pártnak jött össze?Majd lesz másik, és máskor, azt majd az MSZP viszi, türelem bolsik.
Julismama2
2012. november 23. 14:07
Az MSZP főváros ügyben jobb ha mélyen hallgat!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!