Íme az MTK új kabalafigurája: Gedeon, a liba

2012. november 02. 17:10

Bemutatták az MTK új kabalafiguráját: Gedeon, a liba az FTC elleni szombati örökrangadón debütál majd. A Hatharom.hu videója.

2012. november 02. 17:10

A szombati meccsre meghívták a Fradi kabalaállatát, a zöld sast, így Gedeon várhatón nem lesz egyedül.

Összesen 55 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Papuska
2012. november 03. 13:48
Nagyon jónak tartom, hogy az MTK fel merte vállalni azt a társadalmi identitást, ami mindig is jellemezte. Hátuk mögött mindég is "libásoknak" hívták őket, utalva azokra a főként libatenyésztésből meggazdagodott zsidókra, akik a csapatot megalapították. Később a pesti polgári zsidóság, és a szocialista szerepkiosztás alapján a textilipar csapata volt, de mindig elsősorban a pesi zsidó középosztály csapata volt. És ebben nincs semmi rasszista, megbélyegző, egyáltalán nincs semmi furcsa. Nagyon bátor, és ugyanakkor igazán vagány dolog volt a libát, mint kabalát felvállalni. Rendkívül pozitív üzenete van a normalitás, a normális emberi kapcsolatok helyreállításában, a buta és zavaros egymásra mutogatások, a bűnös és bűnbak képzés befejezése irányában tett lépésekben, a rasszizmus jó értelemben vett felszámolása, az előítéletek csökkentése irányában. Igen jó lenne, ha más területeken is mindenki az lenne, lehetne aki, és ez nem jelentene senkinek problémát. Gratulálok az MTK vezetésének!
black and white
2012. november 03. 10:02
Köztudott, hogy a Fradi vonatozó, kopasz, náci ultrái nagyon jó kacsolatot áponlnak az MTK meccsre kilátogató háromszáz öreg zsidó emberrel.Milyen ellentét?
Fakutya tizedes
2012. november 02. 21:00
Korábban valamelyik banknak volt Lúdas Matyis reklámja. A Faszomgordon úgy látszik kifolyásos személyiség, hogy ennyifele hét.
nyugalmazott tanár
2012. november 02. 20:03
Ha Kolompár Orbánék csatlakoznak a Bajnai vezette, nagy és bátor választási szövetséghez, sereghez, akkor azoknak lesz most már közös címerük: Zöld mezőben egy barna kéz, meg egy fehér kéz libákat lop.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!