Új fejezet nyílt a korrupcióellenes harcban a KIM szerint

2012. december 09. 12:37

A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium szerint a kormány az elmúlt húsz év legintenzívebb korrupcióellenes intézkedéssorozatát hajtotta végre.

2012. december 09. 12:37

Magyarország új fejezetet nyitott a korrupcióellenes harc terén – írta vasárnap a korrupcióellenes világnap alkalmából a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) a kormányzati honlapon megjelent tájékoztatásában. A tárca álláspontja szerint a kormány az elmúlt húsz év legintenzívebb korrupcióellenes intézkedéssorozatát hajtotta végre. „Meggyőződésünk, hogy az elmúlt években büntetlenül hagyott és szervezetten gyakorolt korrupciónak és az afelett szemet hunyóknak súlyos szerepe van az ország gazdasági és pénzügyi helyzetének kialakulásában, az általános erkölcs és bizalom lábbal tiprásában” – fogalmaztak. Egyben hangsúlyozták: a kabinet elkötelezett abban, hogy az állam iránti bizalmat növelje, és minden rendelkezésre álló eszközzel garantálja a nemzeti vagyonnal és a közpénzekkel való felelős gazdálkodást, a korrupció felderítését, a bűnösök elszámoltatását.

A KIM a kormany.hu oldalon több korrupcióellenes intézkedést is részletesen ismertetett, így például azt, hogy Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter tavaly nyilatkozatot írt alá a korrupció elleni összehangolt, hatékony állami fellépésről Domokos Lászlóval, az Állami Számvevőszék elnökével, Baka Andrással, a Legfelsőbb Bíróság elnökével és Polt Péter legfőbb ügyésszel. A nyilatkozat aláírásának egyéves évfordulóján pedig az állami szervek vezetői közösen értékelték az eddig elvégzett munkát és eredményeket. Emlékeztettek továbbá, hogy Magyarország 2010 szeptemberében csatlakozott a Nemzetközi Korrupcióellenes Akadémiához, a kormány pedig elfogadta közigazgatási korrupciómegelőzési programját.

A korrupcióellenes világnapot annak emlékére tartják december 9-én, hogy 2003-ban ezen a napon a mexikói Méridában ünnepélyesen megnyitották aláírásra az ENSZ-közgyűlés által 2003. október 31-én elfogadott korrupcióellenes konvenciót.

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Potymog
2012. december 09. 15:07
"A KIM a kormany.hu oldalon több korrupcióellenes intézkedést is részletesen ismertetett" Eredménynek csak az tekinthető, ha vannak a következő kérdésekre válaszok: -Elítéltek nevei, összegek, ítéletek? -Visszaszerzett közvagyon forintban? Ha ezekre nincs válasz, vagy egyáltalán nem létezik korrupció, vagy nem létezik a korrupció üldözése. http://www.kormany.hu/hu/gyik/osszefoglalo-a-kormany-korrupcioellenes-intezkedeseirol
Gombóc XVI. Artúr
2012. december 09. 14:52
Ezek szerint a Közgép már nem fog indulni semmilyen pályázaton?
tabakur
2012. december 09. 14:29
Hihihi hahaha ! korrupcióellenes! A baráti földosztás,Barátilag kialakított különadók,különszabály az amerikai nagykövetünknek, hogy kinevezhető legyen.Jári biztosítási vállalkozására szabott adótörvény.A minden állami pályázatott megnyerő Simicska-Nyerges páros.A 2,8 milliárdos "adakozás" Orbán alapítványának.A kolontári tragédia új gátjainak építése. Ebből egy teljesen fölöslegesen épült. Az összes alvállalkozó nevének titkosítása.A baltás balhé gazdasági előnyeinek élvezőinek kiléte.A csak közmédiában meg óriásplakáton lehetséges vállasztási hirdetések, amikor véletlenül Simicska érdekeltségébe tartozik a legnagyobb óriásplakát-cég.Hát azért ez nem semmi. Domokos László úgy mellékesen mikor még nem volt számvevő a régi Gyurcsány világban jogtalanul vette fel a kipviselői lakástámogatást dehát ez természetes egy fideszes politikusnál. Ezzel is a Gyurcsányt gyengítette.
kukagyerek
2012. december 09. 14:12
Ameddig a bal és jobboldali megélhetési bolsik 4/5 részben rontják a parlament és az ország levegőjét, addig itt semmi nem fog változni. Birka nép!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!