Fidesz: Munkahelyeket hoz a megépülő tehervasút

2013. február 27. 16:52

Munkahelyeket és versenyképességet hoz a Fidesz szerint Közép-Magyarországnak a Tatabánya és Cegléd között megépülő tehervasút.

2013. február 27. 16:52

A Fidesz szerint munkahelyeket és versenyképességet hoz Közép-Magyarországnak a Tatabánya és Cegléd között megépülő tehervasút – erről Manninger Jenő, fideszes országgyűlési képviselő írt szerdai közleményében. Szijjártó Péter, a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági ügyekért felelős államtitkára szerdán jelentette be, hogy a kormány döntött a Budapestet elkerülő, úgynevezett „V0-s” tehervasúti körgyűrű megépítéséről. Az államtitkár szerint a beruházás során 113 kilométer hosszú, kétvágányos, villamosított, két Duna-hidat is tartalmazó, nyílt vágányon óránként 160 kilométeres sebességet lehetővé tevő folyosót építenek meg. A kizárólag vasúti teherszállításra szánt útvonal Tatabánya és Cegléd között épül.

Manninger Jenő, a gazdasági bizottság közlekedési és infrastrukturális albizottságának fideszes elnöke szerint a megépülő tehervasút munkahelyeket és versenyképességet hoz Közép-Magyarországnak, valamint a beruházás felgyorsítja a Pest, Fejér és Komárom-Esztergom megyén keresztül történő teherszállítást. Mint írja, a közlekedésfejlesztésre fordított eddigi figyelemnek és energiának köszönhetően Magyarország jobban teljesít az ország földrajzi helyzetének kiaknázásában is. Emlékeztet arra, hogy az Új Széchenyi Tervből 300 milliárd forintot fordítanak vasúti pályafejlesztésekre. Már lezárult a Sopron- Szombathely- Szentgotthárd pályaszakasz felújítása, és megkezdődött a Budapest-Esztergom, Kelenföld- Székesfehérvár, a Gyoma-Békéscsaba és Szajol-Püspökladány szakaszok korszerűsítése is – közölte a fideszes képviselő.

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
LILÁS
2013. február 28. 07:36
tehervasútnak 160as pályát építeni?legjobb esetben jó ha mehet 120al de már az a csúcs!!
civis72
2013. február 28. 00:41
balsevikok....ez aztán a rossz hír...
bunko_jobbos
2013. február 27. 21:58
Tipikus baloldali, irigy mentalitás, hogy miért nem ...-t vesznek belőle. Ha ezek kormányoznának, akkor még a Hősök terét sem építették volna fel, mert kellet volna lélegeztetőgépre. Persze mikor lélegeztetőgépet mondanak, akkor Lendvai Ildikó a haveri cégnek adott megrendelésre gondol, a baloldali választó meg a fröccsre: hogy mennyit vehetne ebből a lóvéból. A baloldali magatartáshoz: http://megmondomhogymihulyeseg.blog.hu/2013/01/20/baloldali
=nessuno=
2013. február 27. 19:12
Erre van szükség ma Magyarországon?? Kíváncsi lennék, melyik tehervagonunkat lehet 160-nal húzni...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!