Három képviselő mentelmi jogát függeszthetik fel

2013. március 19. 14:53

Egy kormánypárti és két ellenzéki képviselő mentelmi jogának felfüggesztését javasolja az Országgyűlés illetékes bizottsága.

2013. március 19. 14:53

Az Országgyűlés mentelmi bizottsága egy kormánypárti és két ellenzéki képviselő mentelmi jogának felfüggesztését javasolja a parlamentnek – mondta el Rubovszky György, a bizottság KDNP-s elnöke a testület keddi, zárt ülése után az MTI-nek. A bizottság a fideszes Tiba István, a szocialista Simon Gábor és a jobbikos Mirkóczki Ádám mentelmi ügyét tárgyalta.

Rubovszky György az egyes ügyekről részleteket nem kívánt elárulni az MTI kérdésére, arra hivatkozva, hogy a határozatok kikerülnek az Országgyűlés honlapjára.

Frissítés: A fideszes Tiba István az MTI megkeresésére elmondta, tavaly áprilisban kerékpározás közben összeütközött egy másik biciklissel, aki olyan szerencsétlenül esett, hogy eltört az egyik ujja, ami nyolc napon túl gyógyuló sérülésnek számít, emiatt szabálysértési eljárás indult. Ez azonban országgyűlési képviselőkkel szemben csak akkor folytatható le, ha a Ház felfüggeszti a politikus mentelmi jogát. Tiba István közölte, kérte a parlament szakbizottságát, hogy javasolja a mentelmi jogának felfüggesztését, mert „ha hibás voltam, akkor természetesen ennek a következményeit vállalni kell”.

Mirkóczki Ádám az MTI megkeresésére úgy nyilatkozott: mivel zárt ülésen döntött a testület és csak jövő hétfőn kerül az Országgyűlés elé, ezért a bizottság szokásainak megfelelően addig nem nyilatkozik az ügyben.

Az MSZP korábban azt közölte: a Legfőbb Ügyészség egy csaknem öt évvel ezelőtti minisztériumi teljesítésigazolás aláírása miatt kérte a 2008 és 2010 között munkaügyi államtitkárként dolgozó Simon Gábor kiadását. A szocialisták akkor tudatták, hogy a Fidesz aljas politikai támadásának tartja a Simon Gábor ellen megindított eljárást.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
liberálzöld.
2013. március 19. 15:57
Hűvazzeg! Az esetleg szabálytalanul bicajozó Fideszesnek felfüggasztik a mentelmi jogát. A Meggyes Tamás köztörvényesét viszont nem. Meg a Lázárét sem, noha közpénzeket tőzsdézett el. Ebből is látszik, hogy mi számít bűnnek a Fideszben és mi nem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!