Michael Link: Aggasztóak az Ab tervezett módosításai

2013. március 04. 21:36

A német államminiszter a Frankfurter Allgemeine Zeitungnak beszélt arról, hogy szerinte aggasztóak az Alkotmánybíróság jogkörét érintő magyar törvényjavaslatok.

2013. március 04. 21:36

Aggasztóak az Alkotmánybíróság jogkörét érintő törvényjavaslatok - írta Michael Link, a német külügyminisztérium államminisztere a Frankfurter Allgemeine Zeitung című német konzervatív lap kedden megjelenő számában.

A Magyarországnak jogállamnak kell maradnia című írásában Michael Link az alaptörvény tervezett módosításával kapcsolatban kifejtette: „még a látszatát is el kell kerülni annak, hogy megkérdőjeleződik a hatalmi ágak szétválasztása”. Kívánatos, hogy Magyarország bizonyítsa: rendelkezik a hatalmi ágak szétválasztására épülő hatékony ellenőrző mechanizmusokkal – vélekedett a német külügyminisztérium államminisztere. Kívánatos továbbá, hogy a kormány „mértékkel” éljen kétharmados parlamenti többségével, és fogadja meg az Európai Bizottság és az Európa Tanács javaslatait – tette hozzá Michael Link.
 

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kukagyerek
2013. március 05. 09:13
"Michael Link: Aggasztóak az Ab tervezett módosításai" Kibicnek kuss!
hátakkor
2013. március 05. 06:20
5."Kívánatos továbbá, hogy a kormány „mértékkel” éljen kétharmados parlamenti többségével" Na ez már a bolsevizmus felé tett több, mint kikacsintás. A német államminiszter talán olvashatta, talán a FAZ-ban is, hogy elvtársai úgy 2006 óta egy priuszi győzelem után minden, de minden demokratikus megmérettetésen kikaptak, 6 éve nem is választásokra járnak. Nem egy hirtelen felindulásból hajtották el őket a választók, hanem tartósan, nagy arányban, bekerült 2 protest pártocska is a törvényhozásba. Az államminiszter úr itt elvtársai helyett is azt kéri, hogy a választók felhatalmazása ellenére, mégis legyen valamibe mérsékelt beleszólása ezeknek. Itthon lopott videómixre telik a képességeikből, ezért külföldi elvtársaikkal vívatják meg a harcot. Pl. a FAZ-ban és egy szövetséges állam végrehajtó hatalmának államminiszterével.
tevevanegypupu
2013. március 04. 23:43
Hat akkor aggodjon, szerintem feltetlenul hasznos lesz nekunk, ha ertunk aggodik.Megnyugtato, megis egy nemet allamminiszter..utoljara talan Hitler aggodott miattunk, bar o kancellar volt..:)
1120
2013. március 04. 23:12
Utánanéztem, a német szadeszhez tartozik ez a fószer, szóval minden világos... :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!