Ismét elfogadhatják a választási eljárási törvényt

2013. április 08. 07:50

Az Országgyűlés hétfői ülésén újra elfogadhatja az Ab által korábban részben alaptörvény-ellenesnek nyilvánított, és a köztársasági elnök által visszaküldött választási eljárásról szóló törvényt. A képviselők dönthetnek arról is, hogy kizárhatók legyenek a közfoglalkoztatásból a gyermekeik iskoláztatásáról, illetve lakókörnyezetükről nem gondoskodók.

2013. április 08. 07:50
A Ház ülése a megszokott időben, 13 órakor kezdődik. A napirend előtti felszólalásokat megelőzően Szemereyné Pataki Klaudia veheti fel a jegybankelnöknek kinevezett Matolcsy György fideszes parlamenti mandátumát.
 
Az interpellációk, majd az azonnali kérdések és kérdések után szavazás várható például a Finnugor Rokon Népek Napjáról szóló határozati javaslatról, a hegyközségekről szóló törvény módosításáról, valamint az adó- és egyéb közterhekkel kapcsolatos nemzetközi közigazgatási együttműködés egyes szabályairól szóló törvényjavaslatról.
 
Szintén zárószavazást tarthatnak az egyes egészségügyi törvények módosításáról szóló, hat jogszabály átírását magában foglaló javaslatról, amely a szakellátási felelősséget hivatott hozzáigazítani az egészségügyi ellátórendszerben az elmúlt két évben bekövetkezett strukturális változásokhoz.
 
Határozathozatal lesz a közszolgálati tisztviselőkről szóló törvény módosításáról, amely elsősorban a kormánytisztviselői karra vonatkozó szabályokat egészíti ki a megalakulását követően felmerült gyakorlati tapasztalatok nyomán. Szintén zárószavazás lesz a fegyveres szervek hivatásos állományú tagjainak szolgálati viszonyáról szóló törvényjavaslatról, amely tartalmazza többek között a Magyar Rendvédelmi Kar (MRK) elnökének illetményére vonatkozó rendelkezéseket, valamint szélesíti az MRK által kezelt adatkört.
 
A parlament dönthet Pintér Sándor belügyminiszter azon javaslatáról is, amely három hónapra kizárná a közfoglalkoztatásból azokat az álláskeresőket, akik nem teljesítik a gyermekük tankötelezettségével kapcsolatos feladataikat, vagy nem tartják rendben lakókörnyezetüket. Az MSZP kezdeményezésére szavazás várható az alkotmányügyi bizottság egy korábbi általános érvényű állásfoglalásának elutasításáról. A szocialisták célja, hogy felhívják a Ház figyelmét a részlehajlás nélküli ülésvezetés követelményére, Mesterházy Attila pártelnök szerint ugyanis Kövér László házelnök 2013. február 11-én megsértette az országgyűlési törvény erre vonatkozó rendelkezését.
 
Ugyancsak ma, de várhatóan már csak az esti órákban ismét napirendre kerül több korábban tárgyalni kezdett javaslat, így részletes vitát tarthatnak például a nemzetbiztonsági ellenőrzés új szabályainak megállapításáról, valamint a nemzeti eszközkezelővel kapcsolatos törvénymódosításokkal.

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
basatu
2013. április 08. 10:44
Elfogadják a fidess választási törvényét akkor az ellenzéknek az unióhoz kell fordulnia,ha azok sem lépnek bojkottálni kell a választásokat,ha ez sem lesz eredményes akkor már csak erővel lehet az újnácikat kiverni a parlamentből!
Békemenet
2013. április 08. 10:00
"Az Országgyűlés hétfői ülésén újra elfogadhatja az Ab által korábban részben alaptörvény-ellenesnek nyilvánított, és a köztársasági elnök által visszaküldött választási eljárásról szóló törvényt. " Én nem értem, mi a tetves fasznak küldözgeti vissza a KE ezeket a törvényeket!!!!!!444444 Megőrültél Jani? Elfelejtetted, ki rakott téged oda???!!!!44 Az Alkotmánybíróság meg hiába pampog, a 4. módosítással kivettük a kezükből a jogkört... :DDDDDDDDD Hiába vannak már ott is többségben az embereink, némelyik túlságosan önjáróvá vált az utóbbi hónapokban. Szerintem biztos ami biztos, ezeknek a káráló jogászoknak végre ideje volt csomót kötni a szájára. Mostantól az AB mehet kukutyinba zabot hegyezni!!!!!!! :DDDDDDDDDDDD
micream
2013. április 08. 09:20
a baltás nem teszi zsebre, amit ma az EP-ben kap az alapjogok magyarországi helyzetével foglalkozik az Európai Parlament illetékes szakbizottsága délután, amikor a Rui Tavares portugál zöldpárti képviselő által készített ötödik, főleg az alaptörvény negyedik módosításával foglalkozó úgynevezett munkadokumentum kerül napirendre. Aki öregségére egyéni nyugdíjszámlára számított, az legközelebb inkább kártyázza el a pénzét, még azzal is jobban jár, mint ha a rezsimre bízza időskori megélhetését. a baltás és bandája az utolsó szálat is elvarrták: a pénz elköltve, a károsultak elhajtva.
kamasuka
2013. április 08. 09:18
Az a röhej, hogy a börtönben is lehet szavazni. Ha valaki jogerősen börtönbe kerül, az ne szavazhasson.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!