MSZP: Nem sok ünnepelnivaló van a gyermeknapon

2013. május 26. 13:51

Az MSZP szerint a gyermeknapon, amelyet 1920 óta ünneplünk, három évnyi Fidesz-kormányzás után nem sok ünnepelnivalójuk van a gyermekes családoknak.

2013. május 26. 13:51

Török Zsolt, az MSZP szóvivője vasárnap Budapesten, a Fidesz Lendvay utcai székháza előtt tartott sajtótájékoztatóján azt mondta: Orbán Viktor és kormánya „rátámadt” a gyermekes családokra, a kisgyermekekre, és amit csak tudott, elvett tőlük. Bangóné Borbély Ildikó, az MSZP elnökségi tagja közölte: szembesíteni akarják a Fidesz-KDNP-kormányt és főként a Fideszt azzal, hogy az elmúlt 3 évben a kétharmados kormányzás mellett milyen, a gyermekeket érintő intézkedéseket hoztak. Kitért arra, hogy a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb adatai szerint az idén 4, 8 százalékkal kevesebb gyermek született, mint egy évvel korábban.

Az ellenzéki politikus úgy fogalmazott: 470 ezer gyermek éhezik Magyarországon, annak a kormánynak pedig, amely ezt megengedi, „el kell tűnnie”. Bangóné Borbély Ildikó említést tett a nyári gyermekétkeztetés értékvesztéséről és az államosított babakötvényekről is, amelyet közlése szerint a bizalmatlanság miatt csak minden tizedik család vesz igénybe. Török Zsolt az ingyenes gyermekutazás eltörlését kifogásolta, de említést tett arról is, hogy a családi pótlék összege 2010 óta nem emelkedett. Ez utóbbi egy átlagos, kétgyermekes családnak – csak az infláció miatt – 78 ezer forint veszteséget jelent – közölte.

Az ellenzéki párt szóvivője azt mondta: a kormány csak vándor- vagy koldusbotot tud ajánlani a fiataloknak, hiszen bár korábban ellenezték, most mégis bevezették a tandíjat és a röghöz kötést, megnehezítve ezzel a gyermekes családok és a fiatalok életét. A sajtótájékoztatót követően narancssárga lufikat engedték a magasba, azokra megfogalmazásuk szerint a Fidesz „jótéteményeit” rögzítették.

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
1120
2013. május 27. 01:26
Nos, ez tényleg a mélypont. Sok mindent lehet mondani a Fideszre, de családfőként (is) mondom, hogy a családi adókedvezmény nem humbug! A 2011. januári fizetésem majdnem forintra pontosan 20 ezerrel lett több csak azért, mert van 2 kölköm. Az MSZP meg a családok... 1995: Bokros elveszi a családi pótlékot. Csak úgy. Az nyilván alkotmányos lépés volt igaz, szarzsákok? Ez a ti valódi (vastag bőrrel ellátott) arcotok, nemzetpusztító patkányok!
Negue
2013. május 26. 22:42
Igazuk is van! A 2010-ig tartó tejjel-mézzel folyó kánaán után, amit maguk után hagytak, szörnyű lehet látni az emeszpének, ezeket a füstölgő romokat! :))) Tudom, hogy "ez a dolguk", de talán mégsem kéne minden nap kiröhögtetni magukat, ennyire! Nem?
hátakkor
2013. május 26. 20:24
mszp-nek ott a nemzetközi nőnap
red label
2013. május 26. 18:53
Természetesen a pufajkás,éjjel,nappal hazuduzó, komcsiknak nincs sok örömük.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!